Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Officiellt: Bergström klar för Djurgården

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Så var det officiellt.

Jacob Bergström, 27, är klar för Djurgården.

– Det har alltid varit min förening närmast hjärtat så det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han till klubbens hemsida.

Den 27-årige anfallaren har kopplats ihop med Djurgården under den senaste tiden.

Nu är övergången officiell.

Under onsdagseftermiddagen meddelar Djurgården att man skrivit kontrakt med den tidigare Mjällbyanfallaren Jacob Bergström. 27-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025.

Bergström har gjort drygt 100 matcher för Mjällby, som han kom till 2018. Det blev ett kortare äventyr i Norge innan han senare återvände till Blekingeklubben. Under de senaste åren har han utvecklats till något av en allsvensk profil, inte minst med tanke på sina frispråkiga intervjuer.

33 mål i Mjällbytröjan blev det också.

– Det här känns fantastiskt, en otrolig möjlighet att få komma hit. Det har alltid varit min förening närmast hjärtat så det är en dröm som går i uppfyllelse att krita på för Djurgårdens IF, säger han.

Jacob Bergström klar för Djurgården

– Jag ärvde rätt mycket kläder av mina två äldre kusiner när jag var mindre och de fick mig in på rätt bana. Jag fick en DIF-mössa tidigt och sedan har jag byggt det därifrån.

Han fortsätter:

– Djurgården kom in ganska sent i bilden, men det löste sig på ett bra sätt och valet kändes självklart. Det handlade om hela bilden av Djurgården som förening. Man arbetar hårt, tränar hårt och spelar också hårt. Jag är redo att göra allt som står i min makt för att Djurgården ska vinna matcher.