Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Officiellt: Bärkroth går till Djurgården

Foto: erik@erikwibaeus.com
Foto: erik@erikwibaeus.com
Foto: erik@erikwibaeus.com

SportExpressens avslöjande är bekräftat.

Nicklas Bärkroth, 26, är presenterad och klar för en återkomst till allsvenskan och Djurgården.

26-åringen har skrivit på ett kontrakt över 3,5 år.

– Jag hade några andra alternativ men i slutändan vägde detta tyngst, säger Bärkroth till klubbens hemsida.

Redan i går kunde SportExpressen avslöja att Djurgården gett sig in i jakten på Nicklas Bärkroth och att en övergång kunde bli klar "inom de närmsta dagarna". Och nu har alla pusselbitar alltså fallit på plats.

Nicklas Bärkroth är presenterad på Djurgårdens hemsida.

– Det känns jättebra nu när allting är klart och det har hunnit landat lite. Jag har fått en bra känsla redan från första stund då kontakten togs med Bosse Andersson och ända fram tills nu har det hela tiden känts som ett bra beslut, säger Bärkroth som enligt uppgift även jagades av sin gamla klubb IFK Göteborg.

– Det är klart att jag hade några andra alternativ men i slutändan vägde detta tyngst och det ska bli jätteroligt att få komma hem till allsvenskan igen och spela för Djurgården.

Foto: erik@erikwibaeus.com

Problem i Polen

Nicklas Bärkroth, som tidigare även representerat Brommapojkarna och IFK Norrköping, kommer närmast från polska Lech Poznan där han inte riktigt fått spelet att stämma.

Kontraktet med Djurgården är skrivet över 3,5 år.

– Djurgården har alltid varit en klubb som varit rolig att möta när man spelat för andra lag och det har alltid varit bra tryck på matcherna i Stockholm. Det är klart att man har med sig det i ett sådant här beslut, säger Bärkroth.

– Samtidigt är det en förening som ligger i toppen och siktar på att alltid vill vara med där uppe. Det är spännande och väldigt inspirerande att vara med på en sådan resa.

Missar Europa League-spelet

Ett litet bakslag för Djurgården är emellertid att 26-åringen inte kommer att kunna användas under kvalspelet till Europa League, då han redan spelat i turneringen för Lech Poznan.

– Nicklas är en långsiktig lösning för oss eftersom vi har ett tufft spelschema framför oss men eftersom han har spelat för Lech Poznan kan vi inte använda honom i Europa League-spelet, säger sportchef Bosse Andersson till Djurgårdens hemsida.

Nicklas Bärkroth trivs bäst som högermittfältare, men har spelat på flera olika offensiva positioner under de sista säsongerna.

Djurgården uppges även vara på jakt efter en renodlad anfallare.