Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Officiellt: AIK säljer guldhjälten till USA

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Robin Jansson var ett av de stora utropstecknen i SM-guldvinnande AIK förra säsongen. 

Men nu är han förlorad för Gnaget. 

Jansson är klar för MLS-klubben Orlando City.  

Inför den gångna säsongen drabbades AIK av flera tunga avbräck i backlinjen. Nils-Eric Johansson tvingades lägga av, Jesper Nyholm bröt benet, Joel Ekstrand var ett stort frågetecken och Daniel Sundgren hade haft problem. 

Svaret på problemen blev Robin Jansson, som hade imponerat för Oddevold när AIK mött dem i cupen. AIK värvade in Jansson som snabbt växte in i den allsvenska kostymen och hade en nyckelroll i försvaret när AIK vann SM-guld. 

Robin Jansson lämnar AIK - klar för Orlando

Men det blev bara en säsong och 31 matcher för Jansson i Gnaget. AIK meddelar på sin hemsida att de är överens med MLS-klubben Orlando City om en övergång. 

– För AIK är den sammantagna bedömningen att vi med de medel som vi tjänar ska kunna återinvestera på ett sätt som gör att det utvecklar truppen på både kort och på lång sikt. Vi önskar Robin all lycka med de utmaningar som han nu vill anta och hälsar honom välkommen tillbaka i framtiden, säger AIK:s sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande

Robin Janssons ord om flytten

Jansson själv tackar för den tid han hade i AIK. 

– Ända sedan den dagen som jag kom till AIK har jag blivit väldigt bra mottagen och fått ett bra stöd från spelare, ledare och fantastiska supportrar. Jag har haft en underbar tid i AIK och förra året lyfte vi Lennart Johanssons pokal tillsammans. När den här möjligheten med Orlando City dök upp var det ett äventyr som jag ville testa på. Jag hoppas att våra vägar möts igen i framtiden, säger han. 

FÅ BÄST KOLL: Följ AIK Fotboll – direkt i Messenger