Obasi tillbaka i cupen – tränar för fullt igen

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Här är ett glädjebesked för AIK. 

Chinedu Obasi tränar för fullt och är redo för cupmatchen mot Öster. 

- Han kör för fullt, säger sportchefen Björn Wesström. 

AIK tog sig vidare till kvartsfinal i Svenska cupen efter 1-0-segern hemma mot Örgryte förra helgen. Matchens enda mål gjordes av Henok Goitom , som byttes in i andra halvlek. Till matchen mot Öster väntas Goitom vara tillbaka och redo för 90 minuter. Det är också Chinedu Obasi som har tränat på under veckan och väntas även han vara med i truppen mot Öster. 

- Han kör för fullt, bekräftar sportchefen Björn Wesström. 

Jansson nära Orlando 

Samtidigt är mittbacken Robin Jansson nära Orlando City i MLS. Där letar AIK en ersättare och ingen affär lär bli klar förrän AIK är nära eller har gjort klart med en ny mittback. Förra matchen spelade Jansson, som varit given och en av AIK:s bästa spelare under 2018, inte en minut. 

”Beredda om det händer något”

Sportchefen Björn Wesström medger att det kan komma att hända saker. 

- Han är kvar här, uppenbarligen. 

Men in tittar på en ersättare till honom?

- Det gör vi alltid, vi är beredda om det kan hända saker. Men vi har sagt att så som truppsituationen är nu så är det en spelare ut, en spelare in, säger han. 

Möter vinnaren av AFC eller HBK

På lördag spelar AIK kvartsfinalen i Svenska cupen borta mot Östers IF på Myresjöhus arena. Matchen börjar klockan 16.00. Den som vinner det mötet får möta vinnarna mellan AFC Eskilstuna och Halmstad BK i semifinal. Övriga kvartsfinalen i Svenska cupen är Djurgården-Hammarby och Häcken-Gais.