Oavgjort i genrepet efter två offsidemål

Bojan Radulovic.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Det blev oavgjort i genrepet för AIK.

Hemmamatchen mot Gif Sundsvall slutade 1-1 efter mål av Saku Ylätupa och Pontus Engblom.

– Jag tycker ändå att det är godkänt. Vi testar en del grejer här som vi ska utvärdera, säger AIK:s tränare Bartosz Grzelak i discovery+.

Saku Ylätupa kämpar för att ta en ordinarie plats i AIK den här säsongen och han visade klass direkt i det allsvenska genrepet hemma mot Gif Sundsvall.

Sebastian Larsson hittade finländaren utanför straffområdet i den femte minuten och efter ett par snabba dragningar placerade han in bollen intill den högra stolpen.

Pontus Engblom fick chansen att kvittera från straffpunkten strax innan halvtidsvilan och förra årets 20-målskytt fintade ner Budimir Janošević innan han rullade in kvitteringen. 

Oavgjort mellan AIK och Sundsvall

AIK-anfallaren Bojan Radulovic hade två bollar i nät under den första halvleken men båda dömdes bort för offside. Nicolas Stefanelli nickade sedan i stolpen i den 89:e minuten men ”Gnaget” fick nöja sig med 1-1 i genrepet mot ”Giffarna”.

– Man måste se matchen som en helhet. Jag tycker vi lyfter upp det i andra halvlek, säger AIK:s tränare Bartosz Grzelak till discovery+ efter matchen.

– Jag tycker ändå att det är godkänt. Vi testar en del grejer här som vi ska utvärdera. Det är det som träningsmatcher är till för. Vi värderar inte resultatet alltför mycket.

Under söndagen genrepade även IFK Norrköping borta mot AFC Eskilstuna och vann med 2-0 efter ett solomål av Samuel Adegbenro och ett nickmål av Carl Björk.

Östersunds FK fick samtidigt ”bara” 1-1 mot Vasalunds IF som är nykomlingar i superettan.