Foto: Peter Holgersson
 Foto: Peter Holgersson

Nyman ser ut att vara förlorad för "Peking"

Publicerad

Christoffer Nyman ser ut att vara förlorad för IFK Norrköping.

FC Groningen och turkiska Osmanlispor ligger just nu i förhandlingar med klubben om att köpa loss anfallaren.

- Det stämmer att ett par klubbar är konkret intresserade av Christoffer, säger hans rådgivare Stefan Selakovic.

SportExpressen har tidigare avslöjat att holländska FC Groningen varit på plats under ett flertal allsvenska matcher för att slutscouta IFK Norrköpings anfallaren Christoffer "Totte" Nyman.

Klubben har skickat både sin chefsscout och assisterade tränare till Nya Parken.

Nu har också Groningen bestämt sig för att gå för spelaren och förhandlar just nu med IFK Norrköping om att köpa loss 22-åringen.

Samtidigt har klubben fått konkurrens.

Av den turkiska klubben Osmanlispor.

"Kan inte kommentera"

Det var Fotbollskanalen som först avslöjade intresset från Osmanlispor och även nykomlingen i den turkiska högstaligan vill köpa loss Nyman.

- Jag kan inte kommentera några klubbnamn men det stämmer att ett par klubbar är konkret intresserade av Christoffer.

- "Totte" gör en mycket bra säsong och känner sig mogen att ta nästa steg i karriären. Men först måste ju någon klubb komma överens med IFK Norrköping, säger hans rådgivare Stefan Selakovic.

Nyman har gjort fem mål och två framspelningarna den här säsongen.

Christoffer Nymans kontrakt med IFK Norrköping sträcker sig till och med 2016.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag