Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nyholm: ”Det ställer höga krav på dem”

Allsvenska juryn: “Norlings utspel kan skrämma spelarna”
Jesper Nyholm.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Nyholm i Djurgårdens tröja.Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Nyholm i AIK-tröjan.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Han tränade med AIK under våren. 

Nu ska han möta dem i ett ödesmättat Stockholmsderby.

– Det är tre poäng som gäller, säger Jesper Nyholm.

Jesper Nyholm har gjort sina första 90 minuter i allsvenskan sedan benbrottet i mars 2018. På söndag ställs han mot sin förra klubb när Djurgården möter AIK på Friends arena. 

– Det blir kul och det är tre poäng som gäller, säger han. 

Vare sig AIK eller Djurgården har fått någon drömstart på den allsvenska säsongen. Medan Djurgården spelade 0-0 hemma mot Östersund i förra omgången åkte AIK på en storförlust borta mot Häcken.

– Den här säsongen ser så sjuk ut. Varberg och Sirius är i toppen och publiklagen går kanske lite sämre. Det känns som att alla slår alla helt plötsligt och så blir det bara kaos och så är det bara Norrköping som har lyckats släppa på det, säger Nyholm om de båda klubbarnas tabelläge.

”Jag kommer att göra mitt bästa”

Mittbacken, som tränade med AIK under våren, innan han fick ett kontrakt med Djurgården, säger också att han tror att AIK kan bli bra om de får till det spel de vill. 

– Jag tycker att de har ett intressant spel, om de lyckas få till det kan det bli hur bra som helst. Det är som att bryta ett mönster liksom, någon måste våga. Tänk om det hade gått skitbra och de hade haft full pott, då kanske resten av allsvenskan hade kört samma. 

– Men det ställer höga krav på deras fysik, vi får se. 

Vad kommer att krävas av er i den matchen?

– Vi ska väl göra vårt och vi får väl en plan av Kim och Tolle så vi får se vad de säger.

Hur blir det att spela matchen?

– Om jag får spela så kommer jag att göra precis som jag har gjort innan. Jag kommer att göra mitt bästa och man har ju tränat med dem och man vet vilka det är, så man kanske inte behöver plugga på lika mycket som till andra matcher.