Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nyförvärven hyllas – efter AIK:s vändning

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Nyförvärven visade vägen för AIK i premiären mot Karlstad.

Efter en svag första halvlek avgjorde Jasir Asani till 2-1 – på pass av Erick Otieno som hyllades efteråt.

– Han är väldigt villig att komma fram på vänsterkanten och det kommer bli väldigt viktigt för oss i år, säger Sebastian Larsson till Dplay. 

AIK gjorde traditionsenlig försäsongspremiär på Skytteholm under lördagen, när Karlstad gästade.

Flera unga ansikten tog plats i startelvan – Robin Tihi gick in som mittback, Eric Kahl som ytter och på topp fick Daniel Mushitu chansen ihop med Henok Goitom.

Men det var ett trögstartat hemmalag. Karlstad kontrade vasst flera gånger och i 39:e minuten fick man utdelning. Gästerna ställde om snabbt, utnyttjade en misslyckad offsidefälla i AIK och Rasmus Arvidsson kunde placera in 1-0.

AIK pressat i premiären mot Karlstad

Karlstad hade även chansen att öka på till 2-0 i andra halvleken men Budimir Janosevic svarade för en prakträddning. 

Flera lyckade byten skulle ligga bakom AIK:s vändning i andra halvlek. Felix Michel kvitterade till 1-1 på en hörna från inbytte Sebastian Larsson.

– Felix kom väldigt bra på min hörna där. Fasta situationer är något vi vill bli bättre på, säger Sebastian Larsson till Dplay.

Och därefter var det två nyförvärv som låg bakom segern. 23-årige Erick Otieno, som kom från Vasalund inför säsongen, svarade för flera offensiva hot på vänsterkant.

Nyförvärvet hyllas efter sitt inhopp

I 72:a minuten hittade han fram med ett inspel från vänster till nyförvärvet Jasir Asani som placerade in 2-1 lågt i bortre hörnet. AIK höll undan till 2-1-seger inför storpublik på Skytteholm.

– Det är härligt med det här stödet. Vad var det – 3500 personer? Då vill man försöka ge dem lite glädje, säger Sebastian Larsson till Dplay.

Mittfältsstjärnan hyllade också nyförvärvet Erick Otieno, som svarade för ett piggt inhopp.

– Det syntes i dag att han är fantastiskt fin. Han är väldigt villig att komma fram på vänsterkanten och det kommer bli väldigt viktigt för oss i år när vi ska spela lite annorlunda. Han kommer till otaliga inlägg och slår ett inlägg som leder till mål, säger Larsson. 

AIK:s startelva mot Karlstad

Budimir Janosevic - Karol Mets, Robin Tihi, Panos Dimitriadis - Eric Kahl, Saku Ylätupa, Enoch Kofi Adu, Bilal Hussein,  Heradi Rashidi - Henok Goitom, Daniel Mushitu.