Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”De var så naiva – vi körde över dem totalt”

Simon Sandberg fick rött kort. Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Muamer Tankovic efter segern mot ÖFK. Foto: C More
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Muamer Tankovic, 24, hade stor show i Hammarbys 4-0-kross mot Östersund.

Och i den efterföljande matchintervjun.

– ÖFK var väldigt naiva. Jag har inte känt en sådan här stor dominans sedan jag kom till Bajen, säger Tankovic.

Hammarby är ostoppbart just nu.

Under tisdagskvällen kom lagets fjärde raka seger i allsvenskan då laget krossade Östersund med hela 4-0 hemma på Tele 2 arena.

Gästerna fick en mardrömsstart på matchen då lagkaptenen Tom Pettersson tvingades utgå direkt på grund av skada, samtidigt som Hammarby tog ledningen med 1-0 efter flipperspel i straffområdet.

Målskytt: Jeppe Andersen.

I den tolfte minuten kom nästa mål då Tesfaldet Tekie tappade boll centralt och Vidar Örn Kjartansson rullade in 2-0. 

Efter en halvtimmes spel stod det 3-0 på tavlan.

Den här gången ropade gästerna på frispark efter att Charlie Colkett blivit kapad strax utanför eget straffområde och Nikola Djurdjic placerat in bollen vid sidan av Sixten Mohlin i ÖFK-målet.

Med halvtimmen kvar fastställde matchens lirare Muamer Tankovic slutresultatet 4-0 med en kylig straffspark. 

Tankovic: ”Fan vad naiva ÖFK var”

”Bajen” fick avsluta matchen med tio spelare efter att Simon Sandberg åkt på ett rött kort, detta efter att ha riktat slag mot Marco Weymans ansikte.

Men det blev som sagt 4-0 och Muamer Tankovic är inte direkt ledsen efter uppvisningen.

– Jag har aldrig någonsin varit med om en så stor dominans. Vi körde över dem totalt. Vi höll fokus på en hög nivå, trots att vi blev en man mindre. Fantastiskt skönt. Jag har inga ord... vi var fantastiskt bra, säger han till C More.

Han passar också på att dela ut en känga till motståndet.

– Fan vad naiva Östersund var, de gjorde inte sin läxa. Vi satte hög press och vann boll hela tiden. De skadade sig själva, det är deras fel, säger Tankovic.

Tankovic: ”Aldrig varit med om en sådan dominans”

Efter matchen fick Tankovic utveckla resonemanget för SportExpressen.

– Vi vinner med 4-0 och håller nollan. Vi är bra i 90 minuter dessutom. Jag har inte känt en sådan här stor dominans sedan jag kom till Bajen. I dag var vi riktigt bra, säger han.

Du sa tycker att Östersund var naiva?

– Väldigt naiva. Jag älskar att rulla bollen bakifrån och bygga upp spelet, men Östersund gör det lite för mycket. Det gynnar oss. Vi älskar att sätta hög press och ÖFK lärde sig inte efter 1-0, 2-0 eller 3-0. Till slut blev det 4-0. Vi hade snackat om det här innan, det märktes nog tydligt.

Nikola Djurdjic håller med Tankovic att ÖFK var naiva i sitt spel.

– Ja, de var naiva. Vi visste exakt vad Östersund skulle göra. Du kan inte komma till Tele 2 och smyga ut med bollen från egen planhalva. Det var naivt. Det där funkar inte här. ÖFK är ett bra lag men måste spela smartare när de är här.

Fyra raka segrar, hur känns det?

– Bra. Det är svårt att ta fyra raka segrar oavsett i vilken liga du spelar i. Vi måste kriga som fan för att behålla formen och trenden. Det är inte lätt att ta fyra raka segrar, vi lyckades med det förra året, men sedan tappade vi det. Jag hoppas att vi lyckas upprätthålla den positiva trenden lite längre den här gången.