Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nyckelspelaren på väg tillbaka – efter skadan

Foto: Marcus Ericsson

Sist i serien och serieledarna i omstarten.

Det kunde ha sett roligare ut för Brommapojkarna.

Här kommer dock glada nyheter.

– Om tre veckor är jag redo för comeback, säger Andreas Eriksson till SportExpressen.se.

Det var i matchen borta mot Malmö FF i oktober förra året som Andreas Erikssons knä vek sig under honom. "Ante" förstod direkt att det var allvarligt och snart kom beskedet. Korsbandet var av och därmed var inte bara säsongen över utan det väntade också en lång frånvaro.

Bäst 2013

Nu, åtta månader senare, börjar Brommapojkarnas kanske bäste spelare under 2013 närma sig comeback.

– Det ser bra ut. Jag känner mig skitstark. Jag har gjort de här styrketesterna och det gick jättebra och jag började träna lite ordentligt i förra veckan. Den här veckan har jag nästan gått helt fullt och det känns jättebra. Jag tror på upp till två, till tre veckor och sedan kan jag spela.

Han kommer alltså missa första kvalmatchen i Europa League på torsdag borta mot finska VPS och på lördag mot Brommapojkarna. Troligen tvingas han även avstå returen mot VPS.

– Det är nog lite tidigt. Jag säger tre veckor, då är jag med.

"Orkar jag?"

Nu har han svårt att förstå att det gått så lång tid sedan han föll ihop på Swedbank stadion.

– Det är nu åtta månader sedan det hände. Det är skitskönt. Man har verkligen gått på Sofiahemmet och gnuggat rehab hela tiden. Nu när man är här så känns det som att det inte har gått så lång tid, men i vintras så var det surt.

Hur har tiden varit?

– Det är jättetungt i början. Då funderar man: "Orkar jag det här?" Särskilt nu när man har varit med ett tag och haft problem med skador. Sedan går det över och man får motivation, man gör lite framsteg. Men från andra till femte månaden gör man samma sak hela tiden, bygga upp, bygga upp, bygga upp. Det är så tråkigt och då blir det en dipp igen. Sedan när man får börja springa så är det fantastiskt. Då är man som en kossa som får springa ut första gången. Och jag gillar ju inte ens att springa, haha.

Han vet med andra ord vad som väntar lagkaptenen i laget hans BP möter på söndag. I går berättade Guillermo Molins att han slitit av korsbandet i höger knä och "Ante" Eriksson känner med sin kollega.

– Ja, verkligen. Det var ju hans andra också. Det är så jävla surt och man lider verkligen med honom. Usch.

Sist i serien

Själv ser han alltså ljuset i en minst sagt lång tunnel. Samtidigt kommer han tillbaka till ett lag i sportsligt trångmål. Brommapojkarna ligger sist i serien, har sex poäng upp till säker mark och har släppt in flest mål, två i snitt.

– Vissa matcher har vi verkligen ha varit bra och de borde vi ha vunnit, men man måste göra det också. Vi har inte världens bredaste trupp, men bara alla kommer tillbaka och är i matchform så har vi en bra chans. Jag vet att vi är ett bra lag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!