Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya tränarna: ”Vi behöver en eller två anfallare till”

Kim Bergstrand. Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Thomas Lagerlöf. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Djurgården har värvat fyra nya spelare.

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf är nöjda med truppen - men menar att det finns rum för förstärkningar.

– Vi behöver en eller två anfallare, det är bedömningen, säger Bergstrand. 

Det har hunnit hända en hel del i Djurgården sedan förra säsongen. En ny tränarduo är på plats i form av Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. 

Samtidigt har man förstärkt truppen med fyra nya namn. I december blev Aslak Witry och Per-Kristian Bråtveit klara för klubben och på tisdagen stod det klart att Elliot Käck och anfallaren från Gefle Adam Bergmark Wiberg ansluter till Blåränderna.

Vill ha in en anfallare och central mittfältare

Men Bergstrand ser utrymme för ytterligare förstärkningar.

– Vi behöver åtminstone en eller två anfallare, det är bedömningen. Nu har vi fått in Adam Bergmark Wiberg, men behöver väl en eller två till. Jag skulle gärna se en central mittfältare som bryter mönstret lite grann, det hade varit bra. Vi får se hur marknaden ser ut och hur Bosse Andersson lyckas. Men signalerna vi fått hittills är att det ser bra ut, säger Djurgårdens nya tränare till SportExpressen.

Fyra nya spelare är på plats. Vad säger du?

– Vi är jättenöjda med alla fyra, det är framför allt på försvars och målvaktssidan det hänt saker på och så en forward. De kommer tillföra massor men man ska inte prata för mycket om de innan man jobbat med spelarna.

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Bergstrand om Ajdarevic: "Intressant spelartyp"

Ni har träffat Astrit Ajdarevic. Hur ser du på honom och hur skulle han passa in i Djurgården?

– Det är en väldigt intressant spelartyp. Det finns inte många som honom och den typen i svensk fotboll, i allsvenskan finns det definitivt inte. Det är väl Jonathan Levi i Rosenborg, som är en tia. Astrit har bra fysik och är en skicklig bollspelare. Han har skaffat sig stor erfarenhet också. Han spelade väl 20 matcher under guldåret i AEK Aten och han är inte lastgammal men han har skaffat sig mycket erfarenhet och var kapten i ett OS-lag. Det är en spännande spelare.

Vad är hans inställning till Djurgården?

– Jag var inte med på mötet men han skulle väl inte träffa Djurgården om han inte var jätteintresserad och kasta bort sin tid.

Bergstrands tränarkollega, Thomas Lagerlöf, är väldigt glad över att säsongen sparkat i gång på riktigt.

– Jätteskönt att komma i gång. Vi har bakgrundsinfo kring spelare men det är först ute på planen vi får lära känna dem på riktigt. Vi upptäcker nya saker hela tiden i träning. Det känns jättekul, berättar han.

Lagerlöf hyllar nyförvärvet

En spelare som tränarna följt en längre period är nyförvärvet från Gefle, Adam Bergmark Wiberg. Lagerlöf beskriver honom som en modern anfallare.

– Han kan göra mål och är en bra avslutare. Väldigt löpvillig och har bra fart. När bollen är efter backen är han bra på att behandla bollen, modern fotboll går snabbare och snabbare och även de bästa lagen i världen spelar väldigt snabbt i presspel och försvarsspel, säger han och fortsätter.

– Adam har snabbheten och förmågan att löpa mycket. Vi vill kunna driva tempot i fotbollsmatcherna. Han känns som en modern anfallstyp. Vi kräver inte att han ska göra 15 mål på 30 matcher men han kommer växa in i det här och acklimatisera sig till allsvenskan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!