Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya planen – då ska allsvenskan starta

På torsdagen ändrade Folkhälsomyndigheten rekommendationerna för idrotten. Beskedet innebar stopp för flera allsvenska lag som planerat träningsmatcher.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det är fortfarande oklart när allsvenskan kan starta. 

Men nu säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson att de hoppas kunna starta serien den 14 juni. 

– Det är den planerade starten, säger han till Fotbollskanalen

Allsvenskan skulle ha startat i april. Så blev det inte. Enligt det senaste beskedet från Svensk Elitfotboll (Sef) så är planen att serien ska kunna starta i ”början av juni”. 

Nu finns ett datum satt. 

Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson säger till Fotbollskanalen att den 14 juni just nu är det planerade startdatumet. Detta gäller så länge Folkhälsomyndighetens rekommendationer inte omöjliggör spel. 

Planen för Svenska cupen

Vad gäller Svenska cupen hoppas förbundet hoppas man kunna spela klart den i månadsskiftet maj/juni, innan den planerade allsvenska starten. 

– Vi behöver en vecka eller tio dagar på oss att kunna avgöra detDen delen får vi återkomma till, när det gäller svenska cupen. Men i dagsläget är planen att den ska slutföras, säger Nilsson. 

På fredagen presenterade idrottsminister Amanda Lind hur regeringens stöd till idrotten ska fördelas. Hon varnar för att alla inte kan bli ersatta fullt ut.