Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny hyllningsmatch till AIK:s Ivan Turina

Ivan Turina.Foto: Tony O'Brien

På måndag ska AIK och Dynamo Zagreb spela en hyllningsmatch för att hedra den tragiskt bortgångne Ivan Turina.

Och nu kan SportExpressen.se avslöja att det kroatiska landslaget kommer att spela en hyllningsmatch i Turinas ära – mot Portugal.

– Vi planerar att spela matchen i Geneve, säger Damir Vrbanovic vid det kroatiska fotbollsförbundet till SportExpressen.se.

När AIK och Dynamo Zagreb möts i Ivan Turinas hyllningsmatch på måndag kommer överskottet att gå till Turinas familj.

Nu kan SportExpressen.se avslöja att en hyllningsmatch också kommer att spelas mellan Kroatien och Portugal. Även där kommer man att samla in pengar för att stöjda Turinas familj.

– Vi planerar att spela en match i Geneve, Schweiz, men det är fortfarande detaljer som måste bekräftas säger Damir Vrbanovic vid det kroatiska fotbollsförbundet till SportExpressen.se.

Landslagsmeriterad

Ivan Turina har spelat en match i det kroatiska landslaget – en träningsmatch mot Hongkong.

På måndag kommer alltså Ivan Turinas två före detta klubbar – AIK och Dynamo Zagreb – att spela en hyllningsmatch på Friends arena.

– Vi har jobbat hårt de sista dygnen för att få till stånd en match för att hedra Ivan. Men också som en välgörenhetsmatch för hans fru och barn. Allt överskott från matchen kommer att gå till dem, sa Jens T Andersson, AIK:s förre sportchef, som nu är projektansvarig för matchen, till SportExpressen.se om den matchen.