Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska klubben vill värva allsvenska succéspelaren

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Rosenborg har redan gjort klart med Jonathan Augustinsson från och med nästa år. 

Enligt flera av varandra oberoende källor till SportExpressen vill nu den norska storklubben värva Sirius succéspelare Stefano Vecchia - och har erbjudit spelaren ett kontraktsförslag. 

Klubben får konkurrens av främst klubbar i Italien. 

Stefano Vecchia har stått för elva mål i allsvenskan den här säsongen och har fått sitt absoluta genombrott under 2020. Han har varit ett hett byte bland allsvenska klubbar och både Djurgården och Malmö FF har försökt värva den offensive spelaren, utan att lyckas. 

Enligt SportExpressens källor försöker nu norska storklubben Rosenborg sno åt sig Vecchia till nästa säsong. Vecchias kontrakt med Sirius går som bekant ut och det står klart att han lämnar klubben efter den här säsongen. 

Erbjudit Stefano Vecchia kontrakt 

Norska mästarna har erbjudit spelaren ett kontraktsförslag, som de ännu inte fått svar på. Samtidigt så finns det intresse för Vecchia från italienska klubbar och spelaren har ännu inte bestämt sig hur han vill göra angående sin framtid. 

Rosenborg har sedan tidigare värvat förre ÖFK-anfallaren Dino Islamovic och tidigare MFF-spelaren Pa Konate och klubben gjorde även tidigare i höst klart med Jonathan Augustinsson från Djurgården. 

Gjorde klart med Augustinsson i höst

Den övergången är inte bekräftad ännu men klubben är överens med Djurgården om övergångsumman på drygt fem miljoner kronor och spelaren har genomgått läkarundersökningen och övergången kommer att bli officiellt bekräftad efter att den allsvenska säsongen är färdigspelad. 

Rosenborg ska även ha visat ett visst intresse för Djurgårdens mittfältare Fredrik Ulvestad, som också ska ha väckt Moldes intresse.