Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Norska budet var bra mycket högre än Bajens”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN
1 / 9

Det allsvenska transferfönstret är stängt. 

Här är tio värvningar som var på gång - men som av fler anledningar inte blev av. 


Köp Hammarbys match mot Puskas redan nu på SportExpressen Play! Sändningen startar klockan 17.30 på torsdag.

1. Haitam Aleesami till IFK Göteborg

Blåvitt var ute efter en vänsterback och hörde för tre-fyra veckor sedan av sig till Aleesami, som just nu sitter klubblös efter att kontraktet med franska Amiens gått ut. Hade varit en drömvärvning för Blåvitt så klart, men Aleesami hade då inga planer på att skriva på för klubben han representerade under 2014-2016. 29-åringen lär stanna utanför Skandinavien ett tag till. 

2. Anton Saletros till AIK 

Bryter sitt kontrakt med Rostov närsomhelst och är hemma i Stockholm för tillfället i väntan på ny klubb. Hade en dialog med AIK om en återkomst, men när klubben värvade Filip Rogic fanns ingen plats för Saletros i lagbygget. Nu förhandlar mittfältaren i stället med Vejle BK i Danmark, där han kan bli lagkamrat med Alexander Milosevic. Duon känner varandra väl och har varit lagkamrater i AIK.

3. Viktor Lundberg till Örebro SK 

Den hårt arbetande mittfältaren har haft svårt att övertyga Andreas Alm om att han ska vara en startspelare i BK Häcken. Har sökt efter en ny klubb, men Häcken har tidigare inte velat släppa Lundberg. Nu kunde klubben ändå tänka sig att låna ut spelaren och Örebro SK var aktuellt under en tid igår. Men när klubben istället gick för Deniz Hummet, sprack övergången. 

Vidar Örn Kjartansson.
Foto: BILDBYRÅN

4. Vidar Örn Kjartansson till Hammarby 

Var kanske den spelaren i Skandinavien det ryktades mest om under gårdagen, mycket på grund av att han var bosmanspelare.  Allt från Bröndby, MFF till Hammarby och Vålerenga. En övergång till Bröndby eller MFF var aldrig aktuell i går, utan i stället stod det mellan Hammarby och norska Vålerenga. Två klubbar som spelaren representerat tidigare. Det norska budet var bra mycket högre än Bajens och det troliga är det blir en flytt till Oslo-klubben.  Bör presenteras av sin nya klubb inom kort. 

5. Moses Ogbu till Hammarby

Både Bajen och Djurgården har erbjudet spelaren ett så kallat pre-contract från och med nästa säsong. Men Hammarby var också inne på att köpa loss spelaren i det här fönstret. Men det kom aldrig speciellt nära varandra och Ogbu blir nu kvar i Mjällby säsongen ut. Frågan är nu bara om det blir grönvitt, blårandigt eller någon utländsk klubb för spelare, som köpt lägenhet utanför Stockholm. 

Stefano Vecchia.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

6. Stefano Vecchia till Djurgården

Sirius succéspelare har varit ett hett byte efter att ha varit en av allsvenskans största överraskningar den här säsongen. Djurgården har velat köpa loss honom redan i det här fönstret och har också lagt fram ett bud till spelaren att värva honom som bosman efter säsongen. Vecchia har hela tiden varit tydlig med att han nu när han är skadefri vill spela klart säsongen med Sirius för att sedan se över sina alternativ. Det blir spännande att se vilken klubb han till slut väljer. 

7. Oscar Hiljemark till Elfsborg 

Kontraktet med Genoa har gått ut och målet är mittfältaren är att komma utomlands. Elfsborg och Midtjylland har varit på spelaren om en värvning, men det ser ut som om karriären fortsätter utomlands för Hiljemark som spelade i Dynamo Moskva senaste säsongen dit han var utlånad. Boråsarna får fortsätta att vänta på att Hiljemark vänder hemåt, även om det finns chans för svenska klubbar, via dispens, att värva kontraktslösa spelare. 

8. Kerim Mrabti till Djurgården 

Tränade länge med sin förra klubb och sportchefen Bosse Andersson har tidigt rätt goda förhoppningar om att värva tillbaka Mrabti. Men ju mer det drog ut på tiden ju mer förstod nog de flesta Djurgårdssupportrar att det inte skulle bli något. Och för någon vecka sedan stod det klart att Mrabti skrivit på för belgiska Mechelen där han blir lagkamrat med förre Djurgårds och Göteborgsanfallaren Gustav Engvall.