Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norrköpings tränare jagas av dansk klubb

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Danska Ålborg är ute efter en ny tränare. 

Enligt SportExpressens uppgifter är IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson högst upp på klubbens önskelista – och klubben har ringt runt till ett antal personer för att ta referenser angående Gustafsson. 

Danska Ålborg är ute efter en ny tränare efter att den förre tränaren Jacob Friis lämnat jobbet på grund av familjeskäl.  Island och Sveriges förre förbundskapten Erik Hamrén har kopplats ihop med jobbet, men enligt SportExpressens uppgifter har Ålborg nu Jens Gustafsson högst upp på önskelistan angående ny tränare. Ålborg har ringt runt till ett antal personer för att ta referenser angående Gustafsson och ser honom som sin huvudkandidat. 42-årige Gustafsson skrev 2018 på ett nytt kontrakt med IFK Norrköping, som sträcker sig över 2021. 

AIK ville ha Gustafsson 

Han har tidigare kopplats ihop med tränarjobbet i IFK Göteborg och klubbens ordförande Peter Hunt har även gått ut och bekräftat att AIK gjorde en förfrågan till IFK Norrköping om att värva Gustafsson när klubben sparkade Rikard Norling. 

- Jag kan säga att de var intresserade. Det är bättre att vara rak och tydlig här. Där gick saker och ting rätt till. De kontaktade oss och mig och frågade om man fick ta en dialog, men jag tror alla parter var ganska snart överens om att det inte fanns en framkomlig väg, sa Hunt till Norrköpings Tidningar i september. 

I Ålborg finns sedan tidigare svenskarna Oscar Hiljemark och Jacob Rinne. 

SportExpressen har förgäves sökt IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt och Jens Gustafsson.