Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Norrköpings miljoner – efter Kamara-dealen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Johan Bernström

IFK Norrköping Gör sig av med Alhaji Kamara bara timmar innan transferfönstret stänger.
  Anledningen: Ett bud på åtta miljoner kronor på stjärnanfallaren.
Dessutom kan klubben får ytterligare 10 miljoner kronor om Johor Darul Takzim FC väljer att utnyttja köpoptionen.
  – Rent ekonomiskt var det ett självklart beslut att hyra ut honom, säger klubbdirektören Magnus Karlsson.

   SportExpressen.se kunde under tisdagen avslöja att Alhaji Kamara hyrs ut till Johor Darul Takzim FC i Malaysia kommande säsong.
Anfallaren som gjorde tio mål och tre framspelningar i allsvenskan förra säsongen lämnar därmed IFK Norrköping omedelbart - och lånas alltså ut till den malaysiska klubben under ett år.
  För det får IFK Norrköping åtta miljoner kronor, enligt initerade uppgifter till SportExpressen.se. Dessutom ligger köpoptionen på ytterligare 10 miljoner kronor vilket gör att affären kan vara värd omkring 18 miljoner om Johor Darul Takzim FC väljer att köpa loss spelaren efter låneperiodens slut.
  – Vi fick in det här budet sent och har inte en chans att ta in någon ersättare. Men det var aldrig någon tvekan på att vi skulle tacka nej. Rent ekonomiskt var det ett självklart beslut, säger klubbdirektören Magnus Karlsson.

"Bra chans för honom"

Hur ser er ekonomiska situation ut?
– Den är bra men som alla andra klubbar har vi också ett behov av att sälja spelare. Det gjorde vi inte förra året. Vi hade haft råd att tacka nej, men det var alldeles för fördelaktigt för att vi skulle överväga det.
Spelarens agent Patrick Mörk:
– Det är en bra chans för Kamara och det är den dyraste försäljningen totalt sett från allsvenskan till Asien om man räknar in alla parametrar. Det fanns ett bud från en La Liga-klubb också men de var villiga att betala något mindre än vad Johor Darul Takzim FC gjorde, och då ville den spanska klubben köpra honom.
Vi har uppgifter på att Kamara kostar åtta miljoner och att köpoptionen ligger på ytterligare 10 miljoner?
- Jag kommenterar aldrig några siffror. Jag kan bara säga att det var ett bra bud och alla parter är nöjda.