Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norrköping värvar – från allsvenska konkurrenten

Rikard Norling är på väg att stärka laget ytterligare.
Foto: MAGNUS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Här är spelaren som blir IFK Norrköpings nästa nyförvärv. 

Enligt SportExpressens uppgifter är nu klubben överens med Varberg om övergångssumman för vänsteryttern Adama Fofana. Går allt som planerat kommer spelaren till Norrköping inom kort för att skriva på kontraktet och presenterat officiellt.  

Det var Hallands Nyheter som i förre veckan kunde avslöja att Varberg var nära att sälja Adama Fofana till IFK Norrköping. Parterna låg i slutförhandlingar och tränaren Joakim Persson sa till tidningen att han hoppades att man skulle komma överens med IFK Norrköping om övergångssumman för spelaren. Enligt SportExpressens uppgifter är nu klubbarna överens om en övergångsumma och spelaren och ”Peking” är också muntligen överens om ramarna för sitt personliga kontrakt. Om inget oförutsett inträffar väntas den 21-årige ivorianen komma till Norrköping i veckan för att skriva på kontraktet och sedan presenteras officiellt som klubbens nästa nyförvärv. 

Kom till Varberg sommaren 2018 

Vänsteryttern hade en mycket bra debutsäsong i allsvenskan när nykomlingarna Varberg höll sig var. Han spelade 29 matcher och stod för ett mål och två framspelningar och var en av nyckelspelarna. Fofana har även gjort 33 matcher i superettan och kom till Varberg från Right to Dream Academy i juli 2018. Sedan tidigare har IFK Norrköping värvat Oscar Jansson från Örebro SK, Samuel Adegbenro från Rosenborg, Finnur Tomas Palmason från KR Reykjavik och Marco Lund, dansk mittback som kom från Odense.