Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅNFoto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN
 Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN
Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅNFoto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN
 Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Norrköping klart för final i svenska cupen

Publicerad

Här tar sig IFK Norrköping till final i Svenska cupen. Laget hade inga problem att besegra Brommapojkarna hemma på "Nya Parken" - och möter därmed Östersunds FK i final.

Niclas Eliasson avgjorde definitivt matchen med sitt drömmål.

Matchen slutade 4-0.

- Det känns skönt och vi gör en bra match, säger Kalle Holmberg till C More.

Det blir ingen skrällfinal i Svenska Cupen.

Olof Mellbergs Brommapojkarna gick på pumpen i semifinalen mot IFK Norrköping och förlorade med 4-0.

Norrköping förde spelet hemma på "Nya Parken" och gjorde också planenligt 1-0. Målskytt var mittbacken Jon Gudni Fjoluson - som gav hemmalaget den perfekta starten på matchen.

Tuff konkurrens

2-0 kom genom Kalle Holmberg, som i tuff konkurrens har spelat till sig en ordinarie plats i anfallet bredvid förra årets skyttekung i Norrköping Sebastian Andersson.

Möter ÖFK i final

2-0 stod sig inför den andra halvleken där Brommapojkarna tog mer risker utan att kunna hota Norrköping i det offensiva spelet.

Det blev en rätt komfortabel seger för Jens Gustafssons gäng som nu får möte Östersunds FK i finalen efter att slutresultatet skrivits till 3-0.

Niclas Eliasson fortsatte målskyttet med ett riktigt drömmål. Han fick tag i bollen en bit utanför straffområdet, lade bollen tillrätta och dunkade upp bollen i nättaket.

Helt otagbart för målvakten i Brommapojkarna. Kort efter målet byttes Eliasson ut och ersattes av David Moberg-Karlsson. Några minuter senare satte Kalle Holmberg 4-0. Hans andra för kvällen.

- Inte så mycket att säga, det är bara gå ut och njuta. Vi gör en bra match och det känns så klart skönt, säger tvåmålsskytten Kalle Holmberg till C More.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag