Foto: Johanna LundbergFoto: Johanna Lundberg
 Foto: Johanna Lundberg
Foto: Krister AnderssonFoto: Krister Andersson
 Foto: Krister Andersson

Norrköping har lagt bud på Eric Smith

Publicerad

ABU DHABI. Här är spelaren som kan ersätta Alexander Fransson i IFK Norrköping.

Enligt uppgifter till SportExpressen har svenska mästarna lagt ett bud på Halmstad BK:s mittfältare Eric Smith.

- Norrköping är en av klubbarna som är intresserade. Vill de ha honom får de komma med ett bud som vi kan acceptera, säger Halmstads klubbchef Fredrik Andersson.

Det var för i förra veckan som det blev klart att IFK Norrköping säljer Alexander Franssons till FC Basel.

Övergångssumman låg på omkring 18 miljoner kronor. Fransson finns med på Januariturnén i Abu Dhabi och ansluter till sin nya klubb efter lägret i Förenade Arabemiraten.

IFK Norrköping har flera spelare som är aktuella för ett äventyr utomlands. Såväl Christoffer Nyman och Emir Kujovic har uppvaktats av utländska klubbar.

Tackade nej till Charlton

Därför letar klubben nu förstärkning.

Och det handlar först och främst om en ersättare till Alexander Fransson.

Enligt uppgifter till SportExpressen har klubben också lagt ett bud på Halmstads mittfältare Eric Smith, 18.

Klubbarna ska dock ligga en bit i från varandra i nuläget men det råder ingen tvekan om att Norrköping gärna ser Smith i klubben under 2016.

Charlton i engelska The Championship har tidigare lagt två bud på mittfältaren som dock tackade nej till en övergång till klubben för någon vecka sedan.

- Det stämmer att Eric själv valde att tacka nej till Charlton, säger HBK:s klubbchef Fredrik Andersson.

Hur ser ni på Eric Smith och situationen kring honom?

- Vi förstår att det finns intresse kring Eric eftersom han är en av Sveriges mest spännande talanger. Men vi vill väldigt gärna behålla honom och förlänga med honom.

- Jag tror inte det skulle vara någon nackdel för honom om han stannade. Han är så pass ung fortfarande och har gjort en hel säsong i allsvenskan trots att han inte fyllt 19 ännu.

Enligt våra uppgifter vill IFK Norrköping ha honom?

- IFK Norrköping är en av klubbarna som är intresserade.

Var ligger bollen nu?

- Bollen ligger hos Norrköping. Vill de ha honom får de komma med ett bud som vi kan acceptera.

De har redan lagt ett bud?

- Det vill jag inte kommentera.

Norrköping: "Vi är intresserade"

Norrköpings manager Janne Andersson känner till Eric Smith väl. Han vill inte kommentera något kring förhandlingar med HBK men erkänner att 18-åringen är en spännande spelare.

- Jag vill inte kommentera om Eric Smith är på väg till oss eller inte. Men jag känner till Eric väl. Hans pappa var lagledare i HBK i många år och jag har varit på semester med honom när Eric var liten.

- Däremot har jag inte känt honom de åren när jag var i Norrköping men följ honom med intresse. Tycker han är riktigt bra spelare.

- Sedan är han lite mer balansmässig än Fransson. Vi får se vad som händer. Han är en väldigt intressant måste jag erkänna.

- Vi är intresserade.

HBK vill väl ha rätt bra betalt med tanke på att han är 18 år och har en hel allsvensk säsong bakom sig?

- Ja, men då kan jag kontra med att han bara har ett år kvar på avtalet

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag