Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norrköping anmäls efter Djurgårdens guldfirande

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Efter Djurgårdssupportrarnas planstormning för att fira guldet på Östgötaporten har polisen upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen mot IFK Norrköping, rapporterar SVT Sport.

Förra året anmäldes Kalmar FF:s säkerhetschef efter att AIK-supportrar stormat planen för guldfirande. Och även i år har alltså polisen valt att anmäla hemmalaget för bortalagets firande efter slutsignal.

– Anordnaren har ett ansvar. Vart det leder till får utredningen visa, säger Michael Lindquist på polisregion Öst till Fotbollskanalen.

Han vill inte gå in på detaljer i anmälan om vilka delar av arrangemanget som polisen anser att Norrköping brustit i. Han vill inte heller ange om det är en särskild person i IFK Norrköping som anmälts.

– Vi anmäler anordnaren, sedan har anordnaren en representant på pappret.

Johan Schollin, säkerhets- och evenemangschef i IFK Norrköping, beklagar polisens beslut att anmäla. Även om klubben inte lyckades hindra bortasupportrarna från att ta sig in på planen.

– Självklart tycker jag att det är tråkigt för vi har haft ett bra samarbete inför och under match där de ändå låtit som att de varit nöjda med att vi gjort vad vi kan, säger han till Fotbollskanalen.