Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Norlings osäkerhet inför AIK:s omstart

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Allsvensk återstart i kväll när AIK tar emot IFK Norrköping. Regerande mästarna går in i en intensiv period med tre allsvenska matcher på tolv dagar.

Därefter väntar Champions League-kval.

– Det är tre riktigt viktiga matcher, säger Rikard Norling.

Det allsvenska uppehållet är över. I kväll tar AIK emot IFK Norrköping på Friends arena i Solna och det är början på en intensiv period för de regerande svenska mästarna.

Norrköping hemma är den första matchen av tre på drygt tolv dagar. Rikard Norling betonar att laget går in i en viktig period.

– Det är tre riktigt viktiga matcher. Vi har två hemmamatcher mot två på förhand topplag och en bortamatch mot ett lag som håller på att växa, säger han.

– Det är alltid osäkert att gå in i en match efter ett uppehåll. Hur står vi nu? Det är precis som en seriepremiär, men en återstart i sig som innebär vissa frågetecken. Det får man inte uträttat förrän vi har spelat matchen.

Nicolas Stefanelli missar Norrköping

Hur mycket tänker du på att matcha laget rätt?

– Det måste finnas där, men samtidigt vill vi ta ut de bästa spelarna på planen. De bästa ska spela, kan man göra det i tre matcher? Det måste ändå finnas ett växeldragande. Det kommer inte behövas under de tre första matcherna här men efter det kommer ett Europaspel, då behöver man se över det, speciellt om vi går riktigt långt.

Är alla spelare tillgängliga?

– Ja, det är ingen som är borta på grund av skada. Nicolas Stefanelli är inte tillgänglig för att han inte är spelklar på grund av transferfönstret.

Det förra mötet i allsvenskan mellan IFK Norrköping och AIK, den 8:e april på Östgötaporten, slutade 0-0. Norling har respekt för motståndet.

– Norrköping har fått upp farten på slutet. De var precis som vi i början, inte så kraftfulla ur startblocken, men de har oerhört många duktiga spelare och en tränare (Jens Gustafsson) som fått ihop grejerna förut och är på väg att få det igen.

Sightorsson: ”Alla matcher känns som en final”

Kolbeinn Sightorsson fick spela totalt 44 minuter under den allsvenska våren. Nu känner sig islänningen i form och tror att han går mot en starkare säsong.

– Saker och ting går framåt, tycker jag. Jag känner mig nära full form och har fått spela med både landslaget och AIK. Det är riktigt bra att ha med sig inför matchen mot Norrköping. Jag närmar mig, säger Sightorsson.

Vad har du för förväntningar nu när matcherna drar i gång igen?

– Det känns som att det klickar för oss, formen är stark på laget och spelarna. Det är svårt att göra mål på oss och vi måste bibehålla det hela vägen. Det är svårt att slå oss. Men det är alltid svårt att börja igen efter ett uppehåll. Vi måste komma upp det igen, säsongen är kort och alla matcher känns som en final.