Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Norlings hyllning till rivalerna inför derbyt

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Djurgården åker till Friends arena som serieledare - med fyra poäng ner till AIK. 

Men regerande mästarna är redo att ta upp jakten i guldstriden.

– Det är helt omöjligt att gå in mot Djurgården och inte hävda att man vill vinna, säger Rikard Norling. 

På söndag vankas det seriefinal och Stockholmsderby på Friends arena när tvåan AIK ställs mot serieledarna Djurgården. Fyra poäng skiljer lagen från varandra i tabellen.

AIK känner att de är redo att ta upp jakten.

– Ett derby mot Djurgården kan aldrig bli utan betydelse. Tabelläget gör väl storleken och intresset större, men inte vår inställning till insats och förberedelser, säger Rikard Norling inför matchen.

Norling om derbyt

Rikard Norling fortsätter:

– Det är helt omöjligt att gå in i ett derby mot Djurgården och inte hävda att man vill vinna. Det är inget nytt i sig, sedan lägger det ytterligare vikt på hur vi förbereder oss och att vi är noga med våra insatser.

Hur ser du på Djurgården som lag?

– Jag tycker att de har gjort det jättebra. Kim (Bergstrand) och Tolle (Thomas Lagerlöf) har gjort ett fantastiskt jobb, hatten av, konstaterar Norling.

De är obesegrat sedan derbyt mot er den 12 maj.

– Ja, och de har varit bra över tid med Özcan (Melkemichel) och så vann de svenska cupen i fjol. De är inte helt utan framgång. Sedan får de två tränare, det kan ju gå så här om de tar över något som är väl rustat och fungerande redan innan. Nu har de satt ytterligare nivå i det. Det är inget scenario som är helt otänkbart.

Norling: ”Djurgården svårt att forcera”

Norling menar att Djurgårdens största styrka ligger i kollektivet.

– De har fått ihop ett gäng som fungerar tillsammans. Djurgården är svårt att forcera över 90 minuter och inte bara första femton. De har en spets i kollektivet men också i individer, allra mest i Mohamed Buya Turay längst fram.

Vilka krav ställer det på er?

– Det är klart att nivån på fotbollen kommer att vara än högre, det är ettan mot tvåan. Att de två bäst placerade lagen möts borgar för att det blir en bra match. Det blir det för vår del om vi står upp mot ett bra lag.