Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norlings drag – petar Fransson som kapten

Alexander Fransson är inte lagkapten i IFK Norrköping nästa säsong.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Norrköpings tränare Rikard Norling.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Rikard Norling petar Alexander Fransson som lagkapten.

IFK Norrköpings nye tränare vill inte ha en kapten som är på väg bort från klubben.

– För mig är det viktigt att kaptenen är närvarande, säger Norling till Norrköpings Tidningar.

Alexander Fransson återvände till IFK Norrköping efter sitt utlandsäventyr i Schweiz sommaren 2018 och ett halvår senare blev han utsedd till lagkapten i klubben.

Den landslagsmeriterade mittfältaren hade en misslyckad säsong där han drogs med skador i fjol och nu petas han dessutom som kapten. Rikard Norling har valt att ge bindeln till en annan spelare.

– För mig är det viktigt att kaptenen är närvarande och att jag kan räkna med honom på sikt. Så ligger det inte till nu, säger Norling till NT.

Alexander Fransson petas som lagkapten

Tränaren fortsätter sedan:

– Alexander har gett ett besked att han vill avvakta, för mig känns det sannolikt att han kommer lämna som en fri spelare. Det är de förutsättningar som råder nu, och jag skulle gärna se honom vara kvar som lagkapten. Men i det läget vi är nu, med ett utgående kontrakt i sommar och att vi inte i dagsläget förhandlar om ett nytt, är det sannolikt att han inte kan vara kvar som kapten för det här laget.

Norling hyllar samtidigt Fransson som en av de bästa spelarna under försäsongen. Han vill inte berätta vem som blir ny lagkapten.

– Eftersom jag inte kommunicerat mitt val med spelartruppen så behåller jag det för mig själv, säger Norling.