Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rikard Norling tar över IFK Norrköping

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

IFK Norrköping har hittat en ny tränare. 

Rikard Norling, 49, tar över Peking. 

– Jag känner stor ödmjukhet inför min uppgift som tränare för IFK Norrköpings herrlag, säger Norling i ett pressmeddelande.  

SportExpressen kunde för ett par dagar sedan avslöja att Jens Gustafsson lämnar IFK Norrköping efter fem år. Något som bekräftades kort senare. Därmed inleddes jakten efter en ersättare. 

Aftonbladet skrev tidigare under onsdagen att Rikard Norling var nära att ta över som ny tränare – något som bekräftades av klubben senare.  

”Att skapa en vinnarkultur är mycket viktigt nu”

49-åringen kommer senast från AIK där han vann SM-guld 2018. Den här säsongen fick han sparken i juli efter ett par dåliga resultat. Han har även varit tränare för bland annat Malmö FF. 

– Jag känner stor ödmjukhet inför min uppgift som tränare för IFK Norrköpings herrlag. Min ambition är dels att upprätthålla och vidareutveckla den professionalitet som finns i IFK, dels att tillsammans med klubbens spelare och tränare verka för att IFK fortsätter att tillhöra den absoluta toppen i Sverige och Allsvenskan, säger Rikard Norling i ett pressmeddelande.  

IFK Norrköping meddelar samtidigt att de tar in Mathias Florén som assisterande tränare.

– Vi har särskilt tryckt på egenskaper såsom tydligt ledarskap, hög taktisk kompetens och hög kravställning. Att skapa en vinnarkultur är mycket viktigt nu när IFK de senaste åren systematiskt flyttat fram positionerna i fotbollssverige även om vi resultatmässigt ser 2020 som ett besvärligt år ur den synvinkeln, säger ordförande Peter Hunt.