Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norling: ”Får se om vi lyckas få till det”

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

AIK gästar Häcken på bortaplan på söndag.

Men man tvingas klara sig utan avstängde Enoch Kofi Adu.

– Vi får se om vi lyckas få till det, säger Rikard Norling.

– Jag hoppas att vi kan vinna, säger mittfältaren.

Det allsvenska uppehållet är över för den här gången. På söndag reser tabelltvåan AIK till Hisingen för att gästa BK Häcken i en mycket viktig match i den fortsatta toppstriden. Men man tvingas klara sig utan Enoch Kofi Adu.

Enoch Kofi Adu avstängd mot Häcken

Mittfältaren fick rött kort i derbyt mot Djurgården vilket betyder att han missar toppmötet. Rikard Norling medger att det är ett tungt tapp.

– Det är en viktig spelare, helt klart. Vi får se om vi lyckas få till det. Vi kommer förbereda det väldigt noga naturligtvis, för det är en del av vårt spel som vi brukar ta för givet, som vi inte kan göra nu, säger AIK-tränaren.

Vad behöver ni göra?

– Jobba hårt med den spelare som ska ta det jobbet och vilka förväntningar som man har på honom, det är viktigt att han och medspelarna vet om det i största möjliga mån. Då är chansen att vi får till det större. Jag konstaterar bara att han är avstängd, att springa runt och ha huvudbry, hjälper inte mig direkt.

Adu: ”Hoppas att vi kan vinna”

Adu själv hoppas att laget lyckas vinna även utan honom.

– Jag ska försöka stötta laget mot Häcken och jag hoppas att vi kan vinna på bortaplan. Jag vet inte vem som ersätter mig, vi måste bara göra jobbet, säger Adu och fortsätter. 

– Vi gör allt i vår makt för att ligga i toppen och det är viktigt att alla behåller fokuset framöver. Alla har tränat väldigt hårt och vi känner oss förberedda inför matchen.

Häcken på bortaplan är en speciell match, enligt Norling. Underlaget i kombination med Häckens sätt att spela sätter stora krav på motståndarlaget.

– De tränar på den ytan och när man ser deras spel så ser man också att de passar bollen på ett helt annat sätt än vad vi gör. För att kunna passa på det sättet behöver man träna på underlaget och förstå det. Det är väl det som jag tycker att Häcken utnyttjar på ett jävla bra sätt. De kan nyanserna i det.

Hur ser du på Häckens offensiv?

– Jag tycker att de har sin idé och den är tydlig. Den är effektiv till tusan. Andreas Alm gör det förbannat bra. Paulinho har nästan förbättrat procenten (poäng i förhållande till antal matcher), han har väl nio mål på en handfull starter känns det som. Spelar Paulinho så vet man ju om att de har ett oerhört hot, det som gör honom bättre är att han har många duktiga spelare runtom kring som har förmåga att utnyttja ytorna som de vill utnyttja på ett jäkligt bra sätt.