Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norling: ”Behövs mer än ny tränare”

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Rikard Norling får sparken från AIK.

Han har förståelse för beslutet – och hoppas att det ska vända för laget.

– Jag tror inte bara att det behövs en ny tränare utan även några nyförvärv, säger Norling på en presskonferens.

I söndags kväll förlorade AIK mot ärkerivalen Djurgården med 1-0. Mindre än ett dygn senare kom beskedet att tränaren Rikard Norling får sparken.

AIK ligger på tolfte plats i allsvenskan efter elva omgångar. Och ledningen har fått nog.

– Tyvärr har de sportsliga resultaten och den sportsliga utvecklingen under året inte alls varit i nivå med de ambitioner som AIK har vilket gjort detta beslut oundvikligt och nödvändigt, förklarar sportchefen Henrik Jurelius.

Några timmar efter att nyheten blivit officiell satte sig Rikard Norling ner på en presskonferens för att berätta om beskedet.

– Jag har förståelse för beslutet, säger Norling.

– Jag hade gärna velat köra på, å ena sidan. Å andra sidan… det är ändå AIK jag verkar i. Jag inser att det kommer till en viss gräns när det blir väldigt svårt.

– Det får inte fortsätta så här, för det är inte bra för klubben.

Uppmanar till värvningar

Han har själv övervägt att kliva åt sidan, eftersom han ”vill inte att det ska gå för långt”. Han har också sänt de signalerna i samtal med Henrik Jurelius.

Men till slut var det klubben som tog beslutet att avsluta samarbetet.

Rikard Norling tror att AIK nu inte bara behöver en ny tränare, utan även nya spelare. Transferfönstret öppnar i veckan.

– Jag tror att truppen kommer förstärkas. Jag tror det kommer vara viktigt. Jag tror att Henrik jobbar stenhårt för det, säger Norling.

Det här är andra gången han får sparken från AIK. Även 2008 tvingades han bort från klubben, efter att ha tagit klubben från superettan till toppen av allsvenskan.

– Jag hade näst intill en identitetskris senast jag fick lämna AIK. Jag mår mer okej nu, säger Norling som inte stänger dörren för en återkomst i framtiden.

– Det är inte omöjligt att det blir en tredje sejour. Min ambition är att bli ännu vassare än vad jag är nu. Jag känner att jag gjorde ett bra jobb här, i ett svårt läge, men jag behöver bli ännu bättre.