Dif verkar ha gett upp hoppet om behålla Per-Mathias Högmo. Foto: Marcus Ericsson
Dif verkar ha gett upp hoppet om behålla Per-Mathias Högmo. Foto: Marcus Ericsson

Nobbar Djurgården
- som vill ha Backe

Publicerad

Efter att ha misslyckats med att ta AIK till SM-guldet så tar nu tränaren Andreas Alm sikte på Europa.

I Djurgården pågår samtidigt en jakt på en framtida tränare.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen så talar nu det mesta för att Per-Mathias Högmo nobbar klubbens erbjudande - och sportchefen Anders Grönhagen har redan varit i kontakt med andra alternativ.

Ett är populäre tv-experten Hasse Backe.

- Det är min skyldighet, säger Grönhagen.

Djurgården vill förlänga med succétränaren och ett kontraktsförslag på tre år har lagts fram.

Men enligt uppgifter till SPORT-Expressen så pekar det mot att Per-Mathias Högmo, som även är favorit att ta över som norsk förbundskapten, kommer att tacka nej till detta.

Sportchefen Anders Grönhagen ska också redan varit ute och talat med andra tränaralternativ för framtiden och meriterade Hasse Backe - i dag expert på C More - ska ha fått frågan. Enligt uppgifter till SPORT-Epressen har Backe tackat nej.

- Det vill jag inte kommentera, säger Hasse Backe.

Grönhagen bekräftar också att han är ute och sonderar terrängen bland potentiella tränare:

- Jo, så är vi tvungna att göra när vi inte vet om han (Högmo) blir kvar. Det är vår skyldighet.

Det är dock inte sportchefen som sköter förhandlingen med Per-Mathias Högmo, utan detta sköts från annat styrelsehåll.

- Jag vill inte sköta den här förhandlingen eftersom jag jobbar med honom dagligen. Det känns inte rätt, säger Grönhagen.

Högmo lämnar snart besked

Per-Mathias Högmo sa i går kväll lugnt efter 2-2-derbyt på Tele 2 arena att hans beslut kommer inom de närmsta dagarna:

- Vi har en intention att klara av det är inom en snar framtid. Vi har sagt slutet av september och det hoppas jag att vi klarar.

Har du bestämt dig?

- Det vill jag inte kommentera, säger Högmo.

På den andra tränarsidan efter derbyt la sig Andreas Alm platt på presskonferensen och sa att han misslyckats. SPORT-Expressen talade med Alm sent i går kväll och han förklarade då:

- Jag bara konstaterar att vi har misslyckats med att göra det vi ville göra. Att vinna guld. Det är många matcher under säsongen, men Kalmar 0-0, Göteborg 1-3 och nu 2-2 mot Djurgården. Där tappade vi det.

- Det är klart att man rannsakar sig själv. Jag är ansvarig för laget. Ska jag hålla på att gömma mig om vi inte lyckas göra det vi ska under tre matcher? Jag borde ha kunnat göra saker bättre. Den reflektionen kan man ha råd med.

Du planerar inte kliva av jobbet som tränare för AIK?

- Nej.

AIK:s nya mål: Topp tre

Andreas Alm tar i stället sikte på att ta sig förbi Helsingborg och upp på Europa-platserna.

- Målsättningen får bli att bli bättre än i fjol. Kommer vi trea så är vi ute i Europa och klättrat en placering från i fjol - precis som Malmö kan göra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag