Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nobbar allsvenskan – hit flyttar Kjartansson

Foto: BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Här är Vidar Örn Kjartanssons nya klubb. 

Islänningen har skrivit på för Malatyaspor i den turkiska ligan - och nobbar därmed en återkomst till allsvenskan. 

Vidar Örn Kjartansson gjorde stor succé i Hammarby förra säsongen men efter att ha varit utlånad till Bajen fram till sommaren 2019, återvände han till sin ryska klubb Rostov. Hammarby hade inte råd att behålla islänningen och i stället blev det en ny utlåning till Rubin Kazan. 

Nobbar allsvenskan 

Men för någon vecka sedan kallades Kjartansson tillbaka till Rostov. Samtidigt avslöjade Hammarbys sportchef Jesper Jansson att klubben hade kontakt med anfallaren och jobbade för att värva spelaren. Men Jansson var öppen med att det skulle bli en dyr affär och att man hade konkurrens av flera utländska klubbar. 

Det ryktades även i isländska medier om att Kjartansson var aktuell för Malmö FF. Men nu blir det ingen återkomst till allsvenskan.

Lånas in av Malatyaspor

I dag presenterades nämligen Vidar ”Örn” Kjartansson av turkiska liganian Malatyaspor. Det handlar om ett lån fram till sommaren med option på ytterligare ett år. 29-åringens kontrakt med Rostov sträcker sig till och med 2022.