Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nobbade storbudet på mittfältsstjärnan

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Flera klubbar rycker i IFK Norrköpings Abdulrazak Ishaq, 19.

Nu kan SportExpressen avslöja att belgiska Anderlecht lagt ett bud på omkring 26 miljoner kronor på spelaren som klubben tackat nej.

– I dagsläget är vi inte för att sälja om det inte skulle komma in ett monsterbud, säger IFK Norrköpings ordförande Sakarias Mårdh.

IFK Norrköpings 19-årige mittfältare Abdulrazak Ishaq har fått sitt stora genombrott i allsvenskan. I fjol fick han mycket stort förtroende från tränaren Rikard Norling som valde att starta honom i samtliga allsvenska matcher. Han är också ett hett villebråd på marknaden.

Det har länge ryktats om utländskt intresse för spelaren och nu kan SportExpressen avslöja att IFK Norrköping nyligen mottagit ett bud på Ishaq från belgiska Anderlecht. 

Bud från Anderlecht

Enligt uppgifter till SportExpressen låg budet på omkring 26 miljoner kronor men Norrköping valde att tacka nej.

– Jag kan inte kommentera vilka klubbar det rör sig men vi har tackat nej till bud på Ishaq, säger IFK Norrköpings ordförande Sakarias Mårdh till SportExpressen.

När mottog ni budet på Ishaq?

– Det kom i helgen.

Hur resonerade ni när ni tackade nej?

– I dagsläget är vi inte för att sälja Ishaq om det inte skulle komma in ett monsterbud som inte går att tacka nej till. Vi värderar både Samuel (Adegbenro) och Ishaq som nyckelspelare.

Vad är det bra bud enligt er?

– Jag vill inte gå in på det.

”Väljer när vi säljer”

Mårdh berättar också att klubben märkt av ett ökat intresse för Ishaq sedan en tid tillbaka.

– Vi vet att det funnits intresse under säsongen, det har varit scouter på plats på våra matcher, så det är något vi har märkt av.

Hur ser du på chanserna att behålla Ishaq hela säsongen?

– Vi får titta på det, du får fråga mig efter sommaren hur det ser ut. IFK Norrköping väljer när vi säljer spelare, oavsett bud, värderar vi när det lär läge att sälja. Vi gör en avvägning.

SportExpressen kunde tidigare under tisdagen avslöja att Norrköping nobbat ett bud från en kinesisk klubb på omkring 25 miljoner kronor. Klubben hoppas alltså kunna behålla både Adegbenro och Ishaq då man ser spelarna som vitala delar av Norlings truppbygge.