Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nobbade flytt – för att rädda kvar ÖFK

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Tom Pettersson nobbade en övergång till danska Odense - trots att klubben i princip vara överens med Östersund om övergångssumman.

Mittbacken har nu siktet inställt på att ÖFK ska hålla sig kvar i allsvenskan.

- Jag har 100 procent fokus på att vi ska lösa den här situationen, säger lagkaptenen.

Mer om intresset kring Tom Pettersson och silly season i  senaste avsnittet Disco&Noa. 

Det har stormat kring Östersund under hela säsongen. Rättegången mot klubbens förre ordförande Daniel Kindberg börjar snart, klubben har ekonomiska problem och för ett tag sedan straffade Fifa klubben med värvningsförbud i de två kommande transferfönstren på grund av Saman Ghoddos-affären. 

Dessutom riskerar klubben 43 miljoner kronor i böter på grund av samma affär. Men ÖFK har överklagat till CAS och det är oklart vad som händer.

”Ska klara detta”

Samtidigt fokuserar klubben nu på att hålla sig kvar i allsvenskan ,efter att klubben har gått kräftgång i allsvenskan med en seger på de senaste 17 matcherna är läget utsatt med fem poäng ner till Falkenberg på kvalplats och sju ner till AFC Eskilstuna på nedflyttning. 

- Det är inte en bra situation så klart. Det är mycket som inte funkar och jag tror det sitter mycket i skallarna på oss spelare nu. Vi vill börja vinna matcher igen. Vi har stått inför många utmaningar den här säsongen och nu står vi inför ännu en. 

- Man jag är övertygad om att vi kommer att klara det, säger lagkaptenen. 

Hur har ni påverkats av turbulensen i ÖFK?

- Klart man har påverkats lite, det hade varit skönare om det varit lugn och ro. Men vi som spelare kan inte påverka det. Nu är det bara att köra järnet och försöka lösa det här. 

Kommer landslagsuppehållet lägligt för er?

- Ja, det tycker jag verkligen. Nu förlorade vi visserligen matchen innan men vi får chansen att samla ihop oss lite och få tillbaka någon gubbe som varit skadad. Vi ska försöka få ihop gruppen. 

Enligt SportExpressens uppgifter har Tom Pettersson, som sitter på ett utgående kontrakt, haft chansen att gå till danska Odense. 

Kunde gått till Odense 

De har velat köpa loss mittbacken och betala det ÖFK krävt. Men mittbacken har tackat nej. 

- Jag vill inte kommentera det och allt sånt snack får du ta med min agent. Jag vet bara att jag är hundra procent fokuserad på att lösa den här situationen som vi satt oss i och jag ska se till så att Östersund spelar i allsvenskan även 2020. 

”Stannar i Östersund”

Spelarens agent Arash Bayat bekräftar att mittbacken haft utländskt intresse på sig. 

- Det har varit en hel del förfrågningar kring Tom denna sommar, men han har hela tiden haft ståndpunkten att han fortfarande har ett jobb kvar att fullfölja i Östersund. 

- Han vill inte lämna klubben i detta skick och det tycker jag personifierar Tom, säger han. 

LYSSNA: Här lyssnar du på senaste avsnittet av SportExpressens podcast Disco & Noa.