Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”'Niko' är galen – så han kör ju på”

Foto: Viktor Valkonen/Stella Pictures
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Alexander Kacaniklic har missat Hammarbys tre senaste matcher.

Nu ser dock läget ut att ha ljusnat för mittfältaren som börjat träna med laget.

Han är hoppfull och siktar på spel till helgen.

– Jag hoppas kunna vara med, säger Kacaniklic.

Hammarby åker till Behrn arena på söndag för att gästa Örebro SK i allsvenskans sjunde omgång efter att ha vunnit derbyt mot Djurgården senast.

Under veckan har dock laget dragits med en del småskavanker där flera nyckelspelare haft både känningar och varit sjuka. Jeppe Andersen och Nikola Djurdjic har varit förkylda men ”Niko” tränade hela passet på torsdagen och ser ut att vara spelklar.

Dessutom var David Fällman och Muamer Tankovic tillbaka i träning.

– Jag tror att vi kommer ha samma trupp. Darijan (Bojanic) har haft lite problem med axeln, men det verkar inte vara någon fara. Jeppe Andersen är sjuk. Nikola Djurdjic och Gianluca Curci var borta för det i går också, men ”Niko” är galen så han kör ju på, men Curci är tillbaka på Årsta. Han kör på gymmet, säger Stefan Billborn.


FÅ BÄST KOLL: Följ Hammarby – direkt i Messenger 


Kacaniklic tillbaka: ”Hoppas vara med”

I övrigt är han hoppfull när det gäller att få tillbaka Jeppe Andersen och Mads Fenger som dragits med en känning i ljumsken efter derbyt.

– Jag tror att Jeppe kommer vara tillbaka också till helgen. Mads Fenger joggar, vi vågade ta av honom när han hade en känning i ljumsken i derbyt, men vi hoppas att vi har igen det nu så att han kan spela mot ÖSK.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Alexander Kacaniklic har missat Hammarbys tre senaste matcher på grund av en lättare vadskada. Men mittfältaren har tränat med laget både onsdag och torsdag.

– Jag har kört den här veckan och börjar trappa upp träningen med laget. Jag hoppas kunna vara med till helgen. Vi får se, jag har inte tränat fullt än, säger Kacaniklic.Hur hårt har du kört?

– Jag har bara kört 75 procent på träningarna. Men tanken är att steppa upp det till helgen. Jag har dragits med vadproblem, jag fick en lättare bristning som snart läkt.

Men du är hoppfull inför Örebro?

– Ja, jag hoppas kunna vara med. Jag vill inte säga för mycket.

”Vi kommer vara laddade mot Örebro”

Hur har inledningen känts för din del?

– Det känns bra. Tyvärr har vi inte fått de resultaten vi vill i alla matcher men för egen del har det känts bra. Jag tycker vi har börjat säsongen bra spelmässigt, resultatmässigt ska vi ta fler poäng. Men det har känts bra.

– Det känns skönt att kliva in i ÖSK-matchen med en derbyseger. Vi spelar den matchen helt fantastiskt, jag satt på läktaren och kollade.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Billborn nickar instämmande.

– Jag hoppas att han kan vara med på sidan i alla fall.

I övrigt är känslan god i Hammarby-lägret inför söndagens bortamatch, menar Billborn.

– Vi ska försöka ta med den positiva känslan vi fick i derbyt. Det känns som att vi får en större förståelse i gruppen för vad vi vill att de ska göra. Jag tror att vi ska bygga vidare på det här och vi kommer vara laddade mot Örebro. Det är en liten nystart.