Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ni kommer snart att få se den gamla Ofori”

Allsvenska juryn: ”Helt horribelt att de fått emot sig så mycket”
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Inte en match sedan den 13 september. Mot Varberg gjorde Ebenezer Ofori comeback efter sin skada och nu vill han hitta formen igen.

– Det funkar inte att deppa och hänga med huvudet, säger Ofori.

Det var i bortamötet med Malmö FF som AIK:s mittfältare Ebenezer Ofori klev av skadad. Det var den 13:e september och sedan dess har han inte spelat en match.

Totalt har det blivit 13 matcher i allsvenskan i år och Ofori är fortfarande poänglös. Men i 1-0-segern mot Varberg gjorde han comeback igen.

– En bra känsla att vara tillbaka. Vi vann också så det var en fin kväll, säger han.

Hur känner du dig?

– Jag har varit borta en lång tid, nu vill jag bara ta det steg för steg.

På frågan om Ofori är besviken på sin säsong svarar han:

– Nej.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Varför inte?

– Laget utvecklas och det går åt rätt håll. Det känns bra och vi gör det bättre för varje match vilket är viktigast just nu.

”Kan inte hänga med huvudet”

Hur var tiden som skadad?

– Det var en tuff tid för mig. Först visste jag inte att det var en allvarlig skada så jag pressade mig själv att komma tillbaka men sedan tog vi en MR-undersökning och då fick vi veta att det var problem med ankeln. Jag har rehabiliterat sedan dess så nu känns det bra, säger han.

Vad säger du om dina prestationer i år?

– Jag har ju varit skadad så det har gått upp och ner. Jag har varit in och ut ur laget, men det är fortfarande Ofori som spelar. Jag behöver bara tid att visa alla.

Hade du högre förväntningar på 2020?

– Självklart hade jag det. Det är alltid höga förväntningar på Ofori, men det är fotboll och så är livet, man kan inte springa ifrån det. Jag håller huvudet högt, det funkar inte att deppa och hänga med huvudet. Ni kommer snart att få se den gamla Ofori, väldigt snart är jag tillbaka. Det är fyra matcher kvar av säsongen så jag håller fingrarna i kors.