Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Nej, nej, nej, inte som reserv”

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN

UPPSALA. Jakob Haugaard var AIK:s försteval i mål långt in på säsongen. 

Men de senaste matcherna har han suttit på bänken, och menar att han inte kan vara kvar i AIK nästa år om han inte får spela. 

– Nej nej nej, inte som reserv, absolut inte, säger han. 

Jakob Haugaard värvades till AIK inför den pågående säsongen. Med 25 omgångar spelade har han startat 15 - de senaste sju matcherna har han suttit på bänken. 

Efter matchen mot Sirius är han fåordig om sin situation. 

– Det spelar ingen roll vad jag tycker. Jag har min syn på saker och Bartosz har sin. Det är normalt och det är inga problem. Rättvist eller inte, det spelar ingen roll, säger han. 

Han vill inte berätta vad han och huvudtränare Bartosz Grzelak har sagt om hans situation, men han menar att han inte kan vara kvar i klubben en säsong till om han inte får starta.

– Nej nej nej, inte som reserv, absolut inte. Men återigen, jag vet inte. Jag vet knappt vad jag ska göra i morgon, så för att kunna planera för nästa år måste jag vänta och se vad som händer.

Jakob Haugaard: ”Tar det som det kommer”

– Jag kommer inte ta några förhastade beslut just nu, jag tar det som det kommer. AIK har inte sagt rakt ut att jag är tvåa nästa säsong, situationen är som den är nu och jag är inte glad över det, jag är besviken, men det är vad det är. 

Vad tror du om dina chanser att komma tillbaka in i mål den här säsongen?

– Det ser uppenbarligen inte bra ut så länge vi tar poäng, det hjälper inte mig i min position. Men det är så klart bra att vi tar poäng, vi har varit i en tuff situation och vi behöver poängen och vinsterna.

– Det ser mycket bättre ut nu än vad det gjorde för några månader sedan. 

Vad tycker du om dina insatser när du fick spela?

– Jag tycker att de var okej. Det finns utvecklingspotential som alltid, men jag tycker att det gick bra. Det känns väldigt längesedan nu, jag ser fram emot att få spela igen.