Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Nästan säker på att han blir såld snart”

Samuel Nnamani jagas av Sirius och Norrköping.Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Dino Islamovic är nära att bli helt klar för IFK Norrköping.Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

IFK Norrköping och Sirius vill värva Samuel Nnamani, enligt uppgifter till Fotbollskanalen.

AFC Eskilstuna är också beredda att sälja anfallaren.

– Jag tror att det är svårt att behålla honom eftersom att han gjorde så bra ifrån sig, säger klubbens ordförande Alex Ryssholm till Fotbollskanalen.

Samuel Nnamani gjorde sju mål för AFC Eskilstuna som slutade sist i den allsvenska tabellen 2019.

Enligt Fotbollskanalen har IFK Norrköping lagt ett bud på Nnamani samtidigt som Sirius också är intresserade av att köpa loss den 25-årige anfallaren.

– Jag vet att det finns intresse från flera håll, både från allsvenska lag och utomlands. Jag kan bekräfta att det finns ett stort intresse för honom. Jag är nästan säker på att han kommer att bli såld inom kort. Jag vill inte nämna någon klubb eller liknande, men han är jätteaktuell, säger klubbens ordförande Alex Ryssholm.

”Har inte råd att behålla honom”

Ryssholm säger att en försäljning av Nnamani är trolig. 

– Jag tror att det är svårt att behålla honom eftersom att han gjorde så bra ifrån sig. Två utländska klubbar har ringt och frågat om hans karaktär och grejer, inte det sportsliga och jag har bekräftat att det är en fantastisk kille, inte bara på planen, även utanför planen. Det är jätteviktigt. Sedan behöver klubben helt enkelt få in pengar. Vi har inte råd att behålla honom. Vi måste sälja för att klara det ekonomiskt.

Ryssholm säger att Nnamani är öppen för spel både i Sverige och utomlands.

– Jag vet att han har familj i Sverige, trivs bra här och jag tror att båda alternativen är bra för honom. Det är en riktigt fantastisk människa. 

Uppgifter: Islamovic klar för Norrköping

Samtidigt har IFK Norrköping länge varit intresserade av att värva Östersunds Dino Islamovic, vilket SportExpressen kunde berätta redan i oktober. Nu skriver ÖP att IFK Norrköping bara är detaljer ifrån att köpa honom för 2,5 miljoner kronor. 

Enligt tidningen är en läkarundersökning planerad till den här veckan och Islamovic är muntligt överens med klubben om sitt personliga avtal.

Klubbens vd Lennart Ivarsson vill inte kommentera uppgifterna för ÖP.

– Vi säger som vi alltid gjort: inga kommentarer på några spelaraffärer, säger Ivarsson.