Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nära att plocka in landslagsspelare

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

BUKAREST. Här är spelaren som ser ut att bli AIK:s nästa nyförvärv.

Klubben förhandlar just nu med Vasalund om att köpa loss den kenyanske vänsterbacken Erick Otieno, 23. 

- Spelaren i fråga håller hög allsvensk klass och flera klubbar är intresserade, säger Vasalunds sportchef Chengis Rehman.  

Efter fjärdeplatsen i allsvenskan 2019 har både tränaren Rikard Norling och sportchefen Björn Wesström varit tydliga med att det kommer att behövas ändras på en del saker och ting till 2020. 

Bland annat kommer laget att se över spelsystemet 3-5-2 till nästa år, och även lägga om strategin angående värvningar där klubben behöver satsa på yngre spelare för att kunna sälja vidare dem och på så vis tjäna pengar. 

Förhandlingar pågår 

Nu jobbar också klubben på att få in kenyanske landslagsbacken Erick Otieno från Vasalunds IF. 23-åringen har tagit stora steg framåt i division I och är landslagsman för Kenya. 

AIK har nu tagit en första kontakt med Vasalund för att värva spelaren och förhandlingar pågår. Allt talar för att en övergång blir av inom de närmaste veckorna. Vasalunds sportchef Chengis Rehman räknar inte med att spelaren är kvar i klubben till nästa säsong då intresset är stort. 

”Flera klubbar intresserade”

”Flera klubbar är intresserade. Hör av dej till AIK om du hört detta (att de är intresserade). Spelaren i fråga håller hög allsvensk klass”, skriver Vasalunds sportchef Chengis Rehman i ett sms till SportExpressen. 

Otieno är just nu på landslagsläger med Kenyas landslag och spelade 90 minuter i går när Kenya spelade 1-1 mot Egypten. 

SportExpressen har förgäves sökt AIK:s sportchef Björn Wesström för en kommentar.