Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nära allsvensk klubb – mitt under kvalet

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Brage måste vända ett 0-2-underläge mot Kalmar FF för att spela i allsvenskan 2020. 

En som ser ut att spela i allsvenskan även om Brage inte lyckas gå upp är försvararen Benjamin Hjertstrand. 

Enligt SportExpressens uppgifter är han bara detaljer från en övergång till Örebro SK. 

Kalmar FF har skaffat sig ett bra utgångsläge för att spela i allsvenskan även nästa år. Laget vann med 2-0 borta mot Brage på Domnarsvallen och kan därmed spela på resultatet i returen på Guldfågeln arena på söndag. 

För Brages del gäller det att satsa framåt om man ska spela i allsvenskan 2020. En som ser ut att spela i allsvenskan även om inte Brage går upp är försvararen Benjamin Hjertstrand. 25-åringen har en succésäsong bakom sig och har bland annat följts av Hammarby, men där intresset aldrig blev konkret. 

Scoutades av Hammarby 

Nu ser han i stället ut att hamna i Örebro SK. Enligt vad SportExpressen erfar så är han bara detaljer från att skriva på för ÖSK. Händer inget oförutsett blir han ett av Örebros första nyförvärv inför den allsvenska säsongen 2020. 

Spelaren själv har medgett att han är redo att spela i allsvenskan. 

- Jag känner att jag är redo att ta det steget. Sen om det är med Brage eller någon annanstans, det kan jag inte svara på, sa Hjertstrand i oktober till Fotbollskanalen.