Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har förståelse för att supportrar har åsikter”

Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf tar som väntat över tränaransvaret i fotbollsallsvenska Djurgården. 

Duon meddelade häromdagen att de lämnar allsvenska konkurrenten Sirius, och på fredagen presenterade Djurgården sin nya tränarkonstellation på en presskonferens på Tele2 arena.

De blev direkt grillade om SM-guld och deras bakgrund i AIK.

Bergstrand och Lagerlöf får ett delat tränaransvar, och ersätter Özcan Melkemichel, som valde att tacka nej till att diskutera en förlängning i Djurgården.

– De är välkända inom svensk fotboll. De har gjort ett fantastiskt arbete i Sirius, där de har varit i sju år. De har spelat en attraktiv, vägvinnande fotboll som också är en modern fotboll, säger Djurgårdens sportchef Bo Andersson.

”Inte funnits någon tvekan att gå till Djurgården”

På presskonferensen fick den nya tränarduon bland annat frågan när de kommer vinna SM-guld med Djurgården.

– Vi har som målsättning att vara med och hota om Europaplatser varje säsong, säger Kim Bergstrand.

Även frågan om hur de påverkas av sin bakgrund hos rivalen AIK, där både Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf vann SM-guld.

– Det har inte funnits någon som helst tvekan att gå till Djurgården med tanke på vad jag har gjort som spelare och tränare innan. Det är naturligt att jobba i klubbarna där man lever och jag har bara positiva erfarenheter från mina tidigare klubbar. Nu är det fokus på Djurgården, säger Bergstrand.

Bergstrand och Lagerlöf klara för tre år med Dif

Thomas Lagerlöf:

– Jag har full fokus på där vi är nu. Och jag har full förståelse för att supportrar har sin åsikt. Det är grejen med fotboll, alla älskar sina lag.

Den nya tränarduon, som skrivit på ett varsitt treårskontrakt, kommer att träffa sitt nya lag på tisdag för första gången.

Till nästa säsong kan det bli mycket nytt i Djurgården.

Målvaktsveteranen Andreas Isaksson tackar för sig. Även mittbacken Jonas Olsson väntas lämna. Mittfältsesset Kerim Mrabti sitter på utgående kontrakt.

– Det försvinner ju några tunga pjäser men det finns fortfarande gott om fotbollskompetens bland de som är kvar. Sedan kommer det ju att behövas påfyllning men som sagt, det finns många duktiga och intressanta fotbollsspelare under kontrakt redan i nuläget, säger Thomas Lagerlöf till klubbens hemsida.