Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"När en dörr stängs kan en annan öppnas"

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /

I dag presenterades Johan Wiland som ny målvakt i Hammarby.

Och nu kan den isländska diton, Ögmundur Kristinsson, ha gjort sitt i klubben.

Målvakten petas till morgondagens match mot Jönköping, och har fått ledigt i ett par dagar för att tänka över sin framtid.

– Det är en ny situation för honom, och det är lite därför vi inte tar med honom i morgon, säger tränaren Jakob Michelsen.

I går kunde SportExpressen avslöja att Johan Wiland var klar för en övergång från Malmö till Hammarby, och i dag bekräftades den värvningen. 

Och den rutinerade målvakten kommer att gå in direkt i Hammarbys startelva.

– Han kommer att starta i morgon. Vi behöver bra karaktärsspelare på och av planen, med Johans erfarenhet passar han väldigt bra är. Han kommer med en aura som kommer att hjälpa oss, säger tränaren Jakob Michelsen. 

Vad kommer Wiland betyda för er?

– Jag har bara hört och sett bra saker från Johan, han är en vinnare och en riktigt bra målvakt. Han kan bidra med mycket erfarenhet, han känner till ligan och vet vad som krävs för att vinna.

– Vi är väldigt glada över att Johan valde att komma till Hammarby. Det är en bra målvakt med ett bra cv, och han är dessutom en bra karaktärsspelare som kan hjälpa våra unga spelare och den resan vi har startat. 2017 är ett ombyggnadsår, och han kan hjälpa oss att göra Hammarby till vad vi vill bli.

Kristinsson petas i morgon

I och med Wilands entré i truppen, och faktumet att han direkt går in mellan stolparna, betyder att den isländska målvakten Ögmundur Kristinssons framtid i klubben nu är högst osäker. 

Till morgondagens match petas han från matchtruppen, och Hammarby har gett Kristinsson ledigt i ett par dagar för att tänka över sin framtid.

– Eftersom det här kom ganska hastigt så har vi gett honom ledigt i dag och i morgon så han kan använde de kommande dagarna till att prata med sin agent och jobba lite med sig själv. Det är en ny situation för honom, och det är lite därför vi inte tar med honom i morgon, säger Michelsen.

Hur tog han det?

– Han tog det bra, han vet hur professionell fotboll är. Han har en proffsig attityd, och en bra målvakt men det är så här med fotboll. När en dörr stängs så kan en annan dörr öppnas. Jag kommer att ge honom väldigt bra rekommendationer om någon hör av sig. Men så länge han är här så tillhör han vårt lag och tränar med oss, men just nu är Johan nummer ett.

Hammarby har under sommaren värvat in Johan Wiland, Rebin Asaad, Benny Lekström, Jeppe Andersen och dessutom har Mads Fenger anslutit efter att ha varit klar redan från februari i år. 

Den 11 augusti stängers transferfönstret, och kanske kan det då ha tillkommit ytterligare spelare i Hammarbys trupp. 

– Jag är väldigt nöjd med spelarna vi har fått in, men med tanke på att fönstret är öppet till 11 augusti så… Du får prata med Jesper Jansson om det, haha. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!