Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nahir Besara hjälte – och klar för Turkiet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Johanna Lundberg

Fyra minuter och tjugo sekunder. Mer än så behövde inte Hammarby för att säkra segern mot Falkenberg – och ta sin första vinst på tio matcher.

Men samtidigt står det klart att tvåmålsskytten, matchhjälten Nahir Besara, lämnar Hammarby enligt uppgifter till SportExpressen.

– Vi skiljs åt med tårar i ögonen, säger sportchefen Mats Jingblad till SportExpressen.

Efter en fin start på allsvenskan har Hammarby haft problem med poängutdelningen på slutet.

Inför kvällens match mot Falkenberg hade laget inte lyckats vinna en enda av lagets nio matcher och totalt bara tagit fyra poäng inom samma tidsradie.

Nahir Besara tvåmålsskytt

Nu är den sviten bruten – efter en säker seger mot Falkenberg.

Och Hammarby fick en riktig smakstart på matchen. Redan efter tre minuter fick hemmafansen på Tele 2 arena jubla – efter en rejäl målvaktstavla av Falkenbergs målvakt Otto Martler. Nahir Besara sköt ett skott rakt på Martler, ett skott som Martler märkigt nog tappade in.

Men det var inte slut där.

Två minuter senare missade Falkenberg helt markeringen på Hammarbys Erik Israelsson som fristående fick bollen och enkelt kunde rulla in den bakom Martler som åter fick kapitulera.

– Vi har pratat om det tusen gånger att hålla extra fokus i samband med mål och så kommer 2–0 direkt, suckade David Svensson i C Mores halvtidsintervju.

Uppgifter till SportExpressen – matchhjälten lämnar

Mitt under andra halvlek gjorde Hammarby 3–0. Åter igen var det Nahir Besara som blev målskytt, efter att fint ha kombinerat sig fram med hjälp av Linus Hallenius och därefter gjort mål via stolpen.

Hammarby vann till slut med 3–0, men smolk i glädjebägaren för laget är att tvåmålsskytten Nahir Besara nu lämnar klubben.

Enligt uppgifter till SportExpressen är han klar för turkiska klubben Göztepe som spelar i andraligan.

Besaras agent, Patrick Mörk, bekräftar att saker är på gång.

– Det börjar att röra på sig och vi har jobbat hårt för att hitta en lösning för Nahir. Det är saker på gång, säger han.

Och Hammarbys sportchef Mats Jingblad säger att man egentligen inte vill släppa Besara.

– Vi skiljs åt med tårar i ögonen, säger han till SportExpressen.