Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mutumba har lämnat AIK – efter ett halvår

Martin MutumbaFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Björn WesströmFoto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

I oktober anlitades Martin Mutumba som scout av AIK. 

Nu kan SportExpressen berätta att den förre guldhjälten lämnat rollen.

– Just nu är han inte hos oss, det skulle jag ljuga om jag sa att han var, säger sportchefen Björn Wesström.

Det var i oktober som det kommunicerade ut att AIK anlitat den förre SM-guldhjälten Martin Mutumba som scout i klubben där han skulle jobba under Tobias Ackerman.

– Martin har en AIK-historik som är unik. Han har ett brett kontaktnät inom Stockholmsfotbollen som sträcker sig bortom den organiserade fotbollen, vilket ligger helt i linje med AIK Fotbolls övriga arbete att fortsätta utveckla klubbens relation till spelare och publik från Stockholms förorter, sa sportchefen Björn Wesström då.

Chefsscouten Tobias Ackerman var nöjd med att få in Mutumba och berättade att han skulle vara med och skapa ett beslutsunderlag för säsongen 2019.

– Det pågår ett intensivt scoutingarbete för att skapa beslutsunderlag inför 2019 och där ser jag fram emot att introducera Martin och få ut honom på uppdrag. Vi har haft kontakt tidigare under året i spelarfrågor, bland annat konsulterades han i samband med scoutingen av Heradi Rashidi.

 

Martin Mutumba lämnat sin roll som scout

Nu kan SportExpressen berätta att Martin Mutumba lämnat sin roll som scout i AIK. AIK:s sportchef Björn Wesström bekräftar att Mutumba inte längre är verksam som scout i AIK men förklarar samtidigt att klubben jobbar hårt för att hitta fler roller för Mutumba i AIK som inte enbart är bundet till scoutingarbetet.

– Just nu är han inte hos oss, det skulle jag ljuga om jag sa att han var. Men det är ingen stor sak, vi förhandlar, säger Björn Wesström.

Vad är det som har gjort att han inte är kvar?

– Vi tittar på att hitta former för honom i AIK som är mer än att scouta. Det är det vi håller på med, innan det är klart, så kan jag inte säga så här blir det.

Mutumba kan få ny roll: ”Siktar på att han ska vara kvar”

Ni siktar på att hitta en ny roll?

– Absolut. Vi siktar på att han ska vara i AIK i en större roll än vad han hade som scout.

Vilka roller?

– Jag ville inte spekulera i det.

Men som läget är just nu är Mutumba inte kvar, men ni jobbar på det?

– Yes, det stämmer.