Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBLFoto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
 Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Mrabti: ”Kommer vara borta ett tag”

Publicerad

Kerim Mrabti tvingades utgå från derbyt mot AIK med en skada i baksida lår.

Nu låter Djurgården meddela att 23-åringen blir borta i ett par veckor.

Därmed riskerar Mrabti att missa mötena med Malmö FF, Elfsborg och Hammarby. 

– Jag kommer att vara borta från spel ett tag men är redo för att komma tillbaka ännu starkare, säger Mrabti.

Det var dryga tio minuter in i söndagens derby mot AIK som Djurgårdens Kerim Mrabti blev liggandes i gräset med smärtor i baksida lår.

23-åringen försökte fortsätta en stund, men byttes kort senare ut på grund av skadan. Efter matchen var han nedstämd.

– Vi har inte gjort någon bedömning eller röntgen, det ska vi göra under måndagen. En baksida kan ta allt från 4-6 veckor, sa Mrabti.

Missar sannolikt Hammarby-derbyt

Nu står det klart att Djurgårdsstjärnan blir "otillgänglig för spel under ett par veckor", enligt klubbens hemsida. Därmed står det klart att Mrabti definitivt missar mötet med Malmö FF på onsdag och Elfsborg på måndag. Även derbyt mot Hammarby den 29 april och bortamötet med Malmö FF den 3 maj är i farozonen. 

– Jag kommer att vara borta från spel ett tag men är redo för att komma tillbaka ännu starkare, konstaterar han.

Mrabti fick hela säsongen 2016 spolierad på grund av en korsbandsskada och även under 2017 spökade skadebesvären för 23-åringen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag