Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mrabti tackar nej till Tunisiens landslag

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD / IBL/IBL IBL BILDBYRÅ
Foto: BILDBYRÅN

Kerim Mrabti säger nej till Tunisiens landslag. 

Han meddelade sitt beslut till landslagsledningen under gårdagen. 

– Jag tackade nej. Det hade blivit ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger han.

Det var efter cupfinalen mot Malmö FF som SportExpressen kunde avslöja att Tunisiens förbundskapten Nabil Maâloul fanns på plats på Tele 2 arena tillsammans med Tunisiens fotbollförbunds ordförande Wadie Jary. De vill ha med Djurgårdens nyckelspelare Kerim Mrabti till VM och försökte övertala honom att byta landslag. De flög till Stockholm under onsdagen och hade ett möte tillsammans med spelaren och hans agent Miro Jaganjac. 

Sedan dess har det ryktats på sociala medier och även i medier i Tunisien om att Mrabti skulle sagt ja till att byta landslag. 

Men det blir inget VM-spel för Mrabti. 

Efter matchen mot Dalkurd, som Djurgården vann med 1-0, meddelar han att han tackat nej till chansen att spela VM-slutspelet i Ryssland med Tunisien. 

- Jag har meddelat mitt beslut och jag har tackat nej. Det hade blivit ett alldeles för snabbt beslut för min del. Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel. Och jag har ändå spelat i Sverige, gjort A-landskamper och spelat i U21-landslaget, säger han kort, innan han skyndar i väg. 

Mrabti har spelat i många av de svenska ungdomslandslagen och även gjort 17 U21-landskamper och tre A-landskamper. Han var med under landslagets Vinterturné såväl 2016 som i år. I januari spelade han båda matcherna när Sverige mötte Estland och Danmark i Abu Dhabi.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!