Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Moestafa El Kabir avslutar karriären

Moestafa El Kabir.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Foto: Oskar Lund / SportExpressen Play

Moestafa El Kabir, 34, avslutar fotbollskarriären.

Den tidigare skyttekungen i Mjällby och Häcken lämnar beskedet på sin födelsedag – av en anledning.

– Det har varit en väldigt tuff period i mitt liv, skriver han själv på Instagram.

Moestafa El Kabir slog igenom med dunder och brak i Mjällby i allsvenskan 2010 med nio mål och senare skrev på för Cagliari i Serie A. 

Men så mycket speltid blev det inte, och El Kabir återvände till Häcken 2013 – där en ny succésäsong väntade med tolv mål i allsvenskan och där han på nytt gjorde sig till en stor profil inom svensk fotboll. 

Under åren sedan dess har han hunnit med att spela för klubbar i Saudiarabien, Japan, Turkiet och flera nya vändor i Sverige med Örgryte, Kalmar FF och nu senast Hammarby TFF.

Nu är karriären slut.

Moestafa El Kabir ger beskedet själv på Instagram på sin 34-årsdag.

– Jag vet inte vart jag ska börja, men nu är vi här. Slutet på min professionella karriär som fotbollsspelare, skriver han. 

El Kabir om framtiden: ”Nytt kapitel”

– Det har varit en väldigt tuff period i mitt liv och jag arbetar fortfarande med att bearbeta det. 15 år! Anledningen till att jag gör det här på min födelsedag är att balansera sorgen med glädjen. När jag växte upp på gatorna i Amsterdam trodde jag aldrig att jag skulle titta tillbaka på en karriär som de flesta barn bara kan drömma om.

El Kabir fortsätter med att tacka flera spelare, fans och klubbar inom fotbollen som betytt mycket för honom.  

Samtidigt hintar han om vad som nu väntar härnäst.

– Det här må vara slutet på min professionella karriär men jag kommer inte lämna fotbollen. Fotboll är allt jag har, och med det sagt är det tid för ett nytt kapitel som jag kommer gå ut med ganska snart.

https://www.instagram.com/p/CjUwrjsjBsk/?igshid=MDJmNzVkMjY%3D