Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MLS-klubben på jakt efter Norling

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Rikard Norling.
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Sirius tränarduo Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

MLS-laget Colorado Rapids letar efter en ny tränare till nästa säsong - och har ställt in siktet på Skandinavien. 

Enligt SportExpressens uppgifter har klubben identifierat fyra huvudkandidater.

Bröndbys Alexander Zorniger, FC Nordsjällands Kasper Hjulmand, Sirius tränarduo Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf samt AIK:s chefstränare Rikard Norling. 

- Jag är väldigt lycklig över att vara AIK-tränare och har inget intresse att kommentera det, säger Rikard Norling. 

Efter drygt tre år som huvudtränare för Colorado Rapids fick argentinaren Pablo Mastroeni sparken i mitten av augusti. Då hade klubben nyligen skrivit ett treårskontrakt med 41-åringen men efter att resultaten uteblivit kände klubben att något behövde göras. Assisterande tränaren Steve Cooke anställdes som tillfällig lösning säsongen ut  - medan klubben nu letar efter en ny huvudtränare till nästa säsong. 

"Inga kommentarer"

Klubben har identifierat vilken profil man vill ha och bland annat för att försöka locka en del  spelare från den skandinaviska marknaden till klubben vill man helst gå för en skandinavisk huvudtränare. Därför har klubben identifierat fyra huvudkandidater. Enligt flera av varandra oberoende uppgifter till SportExpressens finns AIK:s chefstränare Rikard Norling och Sirius tränarduo Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand med bland tränarna de vill försöka knyta till sig. 

Tagit en första kontakt

De övriga två tränarkandidaterna är Alexander Zorniger i Bröndby och Kasper Hjulmand i FC Nordsjälland. Rapids klubbledning har redan börjat höra sig för angående kandidaterna och tagit referenser av att flertal personer. Klubben ska också redan ha tagit en första kontakt med ett par av tränarnamnen, och Colorado Rapids sportsliga ledning åker inom kort till Sverige och Köpenhamn för att eventuellt prata med några av kandidaterna. 

- Alltså, vad ska jag svara? Jag är supernöjd tränare i AIK och är väldigt lycklig över att vara tränare i AIK. Jag har kontrakt och har inget att kommentera överhuvudtaget naturligtvis, säger Rikard Norling. 

Vet du om intresset från Colorado Rapids?

- Jag har inget intresse av att kommentera det. Jag är tränare i AIK och skulle jag börja kommentera om intressen hit och dit så skulle det säkert finnas en rad andra klubbar som du skulle fått nys om som skulle kunna vara intresserade. 

I Rapids finns sedan tidigare förre Evertonmålvakten Tim Howard och svenske mittbacken Axel Sjöberg. Sista omgången i grundserien av MLS spelas den 22 oktober och sedan inleds Play off-spelet. Säsongen avslutas i december. 

SportExpressen har förgäves sökt klubbens sportchef  Pádraig Smith för en kommentar.