Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MLS-klubben jagar Djurgårdens guldhjälte

Elliot Käck och Buya Turay efter den sistnämndes guldmål mot IFK Norköping. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Elliot Käck.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Elliot Käck vann SM-guld med Djurgården.

Nu jagas han av MLS-klubben Real Salt Lake som vill värva spelaren i vinter, enligt uppgifter till SportExpressen.

– Jag har hört om ryktena, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Elliot Käck, 30, återvände till Djurgården i januari 2019 efter en ettårig sejour i norska IK Start. När Djurgården tog form under Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs ledning blev Käck snabbt en nyckelspelare och var given hela säsongen som vänsterback.

Totalt blev det 27 matcher från start och sex assist under 2019 där Djurgården till slut bärgade sitt första SM-guld sedan 2005.

Elliot Käck jagas av MLS-klubb

Nu finns det ett intresse för guldhjälten från MLS.

Enligt uppgifter till SportExpressen jagas Elliot Käck nu av Real Salt Lake som vill värva spelaren i vinter. En första kontakt har tagits med spelarens agent och nu återstår förhandlingar mellan klubbarna för att komma överens om ramarna för en eventuell affär. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson kommenterar uppgifterna.

– Jag har hört om ryktena, det har jag gjort absolut, säger han.

”Jag har haft en dialog med Elliot”

Vad säger du om intresset kring Käck?

– Det är inte ovanligt att amerikanska klubbar tittar på den svenska marknaden, så mycket kan man säga. Jag har hört om ryktena, sedan har jag inget mer att kommentera om det. Jag har haft en dialog med Elliot och hans rådgivare.

Spelarens rådgivare bekräftar att det finns ett intresse för spelaren men är fåordig kring vilka klubbar det rör sig om.

– Han har haft en fantastisk säsong. Det är klart att det finns intresse för Käck men jag vill inte kommentera specifika klubbar, säger Blash Hosseini.

Här säkar Djurgården SM-guldet