Foto: Marcus Ericsson
 Foto: Marcus Ericsson

Mjällby presenterar inte "Chippen"

Publicerad
Årtiondets värvning - eller silly seasons galnaste rykte?
Här är det i alla fall:
I morgon ska Mjällby AIF presentera Christian Wilhelmsson som nyförvärv.
- Det är inte aktuellt just nu. Christian har erbjudande från de bästa klubbarna i Qatar och Dubai, säger agenten Fabio Alho till FotbollsExpressen.se.
Uppgifterna har cirkulerat några dagar, men FotbollsExpressen.se har fått dem dementerade.
På torsdagskvällen, när Mjällby skickade ut en inbjudan till en presskonferens som ska hållas klockan 12.00 i morgon fredag, kom uppgifterna igen.
Men de dementeras fortfarande:
– Det är inte aktuellt. Vi inväntar andra alternativ just nu, men allsvenskan och Mjällby är inte aktuellt än på några år. Men självklart kan han tänka sig att återvända en dag, säger Fabio Alho till FotbollsExpressen.se.

Kan vara två nyförvärv

Även Mjällbys sportchef Thomas Andersson Borstam dementerar ryktena kring Wilhelmsson.
– Jag kan slå fast att det inte är Christian som kommer att presenteras. Han är en spelare som vi både hoppas och tror kommer att spela för Mjällby någon gång i framtiden men vi har ingen möjlighet att värva honom nu. Om vi ska ta hem honom någon gång så måste det beslutet komma från honom själv, säger Andersson Borstam som trots allt har en julklapp att dela ut till fansen.
Enligt uppgifter till FotbollsExpressen.se är det den förre Åtvidabergspelaren Haris Radetinac som är klar för klubben.
– Vi kommer att presentera ett nyförvärv i morgon, minst. Det är möjligt att det blir två men det får vi se. Det är något av de namn som har dryftats här på senare tid, säger Andersson Borstam.
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag