Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Mjällby om beskedet: "En rimlig utveckling"

Publicerad

3-0 till Mjällby.

Så lyder domen efter att besvärsnämnden granskat beslutet om omspel efter päronskandalen på Stockholms stadion.

– Det är en rimlig utveckling på det här ärendet, säger Mjällbys klubbdirektör Jörgen Martinsson till SportExpressen.se.

Efter att matchen mellan Djurgården och Mjällby på Stockholms stadion tvingats avbrytas bestämde disciplinnämnden att matchen skulle spelas om.

Det möttes av stor kritik från Mjällbyhåll. Och man överklagade domen.

Men nu har alltså besvärsnämnden beslutat att riva upp disciplinnämndens beslut – något som betyder 3-0-seger till Mjällby.

"Solklara"

– Jag tycker, som jag sagt hela tiden, att det är en rimlig tolkning av regelverket. Det är också anledningen till att vi överklagade från första början. Regelverket är så tydligt skrivet att vi inte blev kloka på disciplinnämndens beslut, säger Mjällbys klubbdirektör till SportExpressen.se.

I Mjällby är man lättade över beslutet. Men Jörgen Martinsson säger att man helst hade spelat klart matchen.

– I grund och botten vill vi avgöra det på den gröna gräsmattan. Men nu blev det som det blev och domaren avbröt matchen. Och då finns det ett regelverk, som vi tycker att man ska följa. Vi tyckte att reglerna var solklara, och därför blev vi förvånade när disciplinnämnden beslutade som de gjorde. Därför är vi glada att besvärsnämnden har ändrat beslutet.

Ville stanna

Viljan att spela klart matchen fanns hela tiden – och man var villiga att stanna i Stockholm för möjligheten. Men Jörgen Martinsson säger att regelverket alltid ska följas.

– En av anledningarna till att vi överklagade var att disciplinnämnden inte kunde nämna några specifika skäl till att inte följa regelverket. Det sportsliga är det viktiga. Domaren ska bedöma säkerheten och nu gjorde han en sådan bedömning att avbryta matchen, och därför ska man inte ändra hans beslut. Precis som man aldrig ändrar ett beslut om en straff. Och då tycker jag att man ska följa regelverket, säger han.

– Vi ville spela klart matchen där uppe, och vi undersökte möjligheterna för att ta upp matchen. Men sen finns det ett regelverk och då tycker jag att man ska följa det, tycker man annorlunda får man ändra i reglerna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag