Foto: Avdo Bilkanovic
 Foto: Avdo Bilkanovic

Mjällby nära allsvenskt spel även nästa år

Publicerad

Det kunde blivit både två och tre mål för Mjällby.

Men 1–0 mot Kalmar räckte gott för att ge andrum i den allsvenska bottenstriden.

Mjällbys tränare Peter Swärdh kan andas ut efter trepoängaren. Den vinsten satt perfekt och var ett kliv mot allsvenskt spel på Strandvallen även nästa säsong.

Det var Mjällbys match från början till slut. Och efter Pär Ericssons 1–0 minuterna före pausen piggnade hemmalaget till ännu mer med rappt och snabbt spel.

Obefintlig offensiv

Etrit Berisha, Kalmars målvakt, fick ligga i. Hela matchen. Han avvärjde ett större nederlag.

Men Ericssons mål kunde han inte göra mycket åt.

Det kom efter ett misslyckat skott av Marcus Pode. Som blev en passning som Pär Ericsson styrde in, anfallarens elfte mål för säsongen.

Nanne Bergstrand behöver inte ligga sömnlös under allsvenskans slutspurt. I varje fall inte av oro för det allsvenska kontraktet. Laget är på den säkra sidan, i ingenmansland.

Men offensiven, Kalmars offensiv, den fungerade inte. Den var obefintlig, bara ett skott som Mattias Asper tippade över.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag