Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mittfältaren lånas ut till Danmark

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

AIK lånar ut Ebenezer Ofori.

Ny klubbadress för mittfältaren blir Vejle BK i den danska högstaligan. 

– Jag önskar Ebenezer all lycka och passar även på att hylla hans professionalitet i tuffa tider, säger sportchef Henrik Jurelius till klubbens hemsida.  

26-årige Ebenezer Ofori återvände till AIK inför säsongen 2020 och skrev då på ett fyraårskontrakt med klubben han lämnade år 2016. 

Mittfältaren startade tio matcher under 2020 men efter att ha konkurrerat med bland annat Sebastian Larsson och Bilal Hussein den gångna säsongen minskade Oforis speltid och mittfältaren startade endast fyra matcher i allsvenskan 2021. Nu står det klart att han lämnar klubben. 

Flyttar till Danmark

Ny klubbadress blir tabelljumbon Vejle i den danska ligan. 

– Jag vill tacka styrelsen, all personal, spelarna och framför allt supportrarna för min tid så här långt i AIK. Det här är en bra möjlighet för mig som spelare, säger Ebenezer Ofori till klubbens hemsida. 

AIK:s sportchef Henrik Jurelius motiverar beslutet.

– När vi summerar speltiden sedan återkomsten så är den inte tillräckligt tillfredsställande för endera part. Därför var det prioriterat att finna en lösning och jag önskar Ebenezer all lycka och passar även på att hylla hans professionalitet i tuffa tider, säger han.

Lånet sträcker sig fram till 30 juni och i avtalet finns även en option för Vejle att köpa loss spelaren.